Galati: Comercianţii de încălţăminte se chinuie să supravieţuiască de azi pe mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galati: Comercianţii de încălţăminte se chinuie să supravieţuiască de azi pe mâine
Galati: Comercianţii de încălţăminte se chinuie să supravieţuiască de azi pe mâine

 Sinuciderea omului de afaceri care avea o afacere cu încălţăminte scoate la iveală problemele cu care se confruntă breasla. Magazinele de profil sunt mai tot timpul goale deoarece cumpărătorii nu mai au bani.

„Preţuri la jumătate”, „Cumperi o pereche şi mai primeşti una la jumătate de preţ” sau „Mega Reduceri” sunt doar câteva din strategiile prin care comercianţii de încălţăminte încearcă să atragă clineţi în magazinele lor. Criza care a lăsat mii de oameni fără locuri de muncă se răsfrânge crunt şi asupra buzunarelor vânzătorilor de pantofi.

„E jale, jale mare! Nici nu-mi permit să plătesc vânzătoare, stau eu la tarabă. Nu se vinde deloc, nu vine lumea şi dacă vine se uită şi pleacă. Nici nu ştiu cum o sa o scoatem la capăt. Nici banii de chirie nu-i scot şi mă costă 55 lei metrul pătrat” ne-a spus supărată proprietara unui stand din Micro 19, care a preferat să nu-şi dezvăluie identitatea.


Nici măcar încălţămintea pentru copii nu are căutare, deşi anul şcolar bate la uşa.

„Nu se vinde deloc. Eu vând aici de trei luni, am prins şi vacanţa, dar e greu. Lumea nu are bani să cumpere. Mai scoatem cu hăinuţele şi lenjeria, dar ce luăm pe mere dăm pe pere” ne-a spus vânzătoarea de al un alt stand, Daniela Dinu.

Greutăţile cu care se confruntă atât patronii magazinelor de fiţe dar şi tarabagii  sunt atât de mari încât mulţi dintre ei nici nu speră să mai rămână pe piaţă până la primăvară. Taxele sunt mari, chiriile la fel, marfa sunt nevoiţi să o vândă la preţuri reduse şi nu îşi scot banii.


O astfel de situaţie l-a adus pe gălăţeanul Eugen Cioclu, de 34 de ani, la sinucidere. Din cauză că fusese nevoit să-şi închidă magazinele de încălţăminte şi că avea datorii de peste două miliarde de lei la bănci şi furnizori, s-au aruncat luni seară de pe podul de la ieşire din Galaţi. A murit pe masa de operaţie, lăsând în urma sa datoriile, o soţie şi o fetiţă de şase ani.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite