Comedia dă năvală peste gălăţeni! De astăzi începe Festivalul Naţional de Comedie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de gălăţeni sunt aşteptaţi la cea de-a XXIII-a ediţie a Festivalului de Comedie
Sute de gălăţeni sunt aşteptaţi la cea de-a XXIII-a ediţie a Festivalului de Comedie

Celmai important eveniment cultural al anului - Festivalul Naţional de Comedie - aduce la Galaţi 10 trupe de teatru, cele mai prestigioase, din România şi una din străinătate: Teatrul de Comedie din Cahul.

Anul acesta festivalul de Comedie vine cu un suflu nou: premii destul de interesante şi jurizare profesionistă!

Deschiderea oficială a celui mai important eveniment teatral al anului va avea loc duminică, 2 octombrie, şi va fi precedată de un vernisaj de expoziţie marca Mihai Gheorghe Coron. După disursurile oficiale de la ora 19.00, vor urca pe scenă actorii Teatrului Dramatic Fani Tardini din Galaţi cu cea mai nouă producţie a lor: Fiarele, de Virgil Tănase. Din distribuţie fac parte Cristian Gheorghe, Cristina Uja, Dan Căpăţână, Ciprian Braşoveanu, Stelian Stancu, Petronela Buda şi Vlad Vasiliu.

Luni, 3 octombrie, de la ora 11.00, sala mare a "Dramaticului" gălăţean este rezervată actorilor de la Teatrul "George Bacovia" din Bacău. Ei vor juca "Bigamul" de Ray Cooney, un spectacol într-o "uşoară reţetă vodevilescă", care stârneşte râsul publicului printr-un comic de situaţie şi de limbaj. Regia artistică a spectacolului este asigurată de Cristian Ioan.

De la ora 20.00, tot în Sala Mare a Teatrului Dramatic "Fani Tardini" vor juca şi actorii Teatrului Odeon din Bucureşti. Piesa aleasă de ei - "Natură moartă cu nepot obez", de Ion Sapdaru - este realizată după un text dramatic cu umor conceput prin personaje abil conturate în funcție de acțiunea dezvoltată, având drept temă majoră manifestarea dragostei sub diverse forme.

Pe afişul spectacolului figurează Pavel Bartoş, Dorina Lazăr, Rodica Mandache, Oana Ştefănescu şi Nicoleta Lefter.

Marți este rândul actorilor Teatrului Național "Vasile Alecsandri" din Iași să urce pe scena Festivalului de Comedie. "Zeul măcelului", de Yasmina Reza, este o comedie de foarte bună calitate, captivantă, dar complexă în acelaşi timp. Regia spectacolului poartă semnătura lui Cristian Hadji-Culea.

În fine, miercuri, de la ora 17.30, va intra în concurs Teatrul "Tudor Vianu" din Giurgiu. "D'ale carnavalului" de I.L. Caragiale este piesa cu care Adriana Trandafir, Magda Catone & Co. vor încerca să convingă juriul că merită trofeul festivalului din acest an.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite