Combinatul siderurgic de la Galaţi a început să fie tăiat ca fier vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine cu Oţelăria numărul 2
Imagine cu Oţelăria numărul 2

La combinatul siderurgic ArcelorMiittal Galaţi, cel mai mare din ţară şi printre cele mai importante din Europa, în urmă cu cîteva luni, a fost demarat un program de recuperare şi valorificare a „fierului vechi”.

Acest program a generat temerea angajaţilor că unitatea metalurgică îşi va reduce treptat  activitatea şi va avea soarta combinatului metalurgic de la Hunedoara, secţiile urmând a fi închise treptat, iar utilajele vândute ca fier vechi.

„Se taie mereu din combinat. Sunt multe secţii unde erau o mulţime de instalaţii, care acum nu mai sunt. Sunt tăiate şi vândute la fier vechi. Zvonurile spun că sunt vândute pentru a se face rost de bani de salarii ”, ne-a declarat Marian V., angajat în ArcelorMittal Galaţi.

„Una dintre secţiile în care se taie este Oţelăria numărul 3. Acolo se taie într-una şi în curând nu o să rămână nimic”, ne-a declarat Marian V.

În replică, reprezentanţii conducerii combinatului ne-au comunicat că Oţelăria 3 este în conservare, însă se taie instalaţiile din Secţia numărul 2, care este închisă de aproape 15 ani.

Purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal, Dorian Dumitrescu, a recunoscut că pe platforma siderurgică se derulează un program de valorificare a fierului vechi însă doar  în capacităţile de producţie închise de foarte mult timp.

Reamintim că, în ultimul trimestru al acestui an, ArcelorMittal Galaţi a început să-şi trimită angajaţii în concediu forţat, câte 20 de zile, din cauza lipsei de comenzi.

În plus, principala piaţă de desfacere a produselor ArcelorMittal Galaţi, cea din Turcia, s-a contractat după ce competitorii „otomani” ai combinatului gălăţean au început să vândă la preţuri foarte mici.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite