Galaţi: Combinatul, vândut la bucată de Mittal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Combinatul, vândut la bucată de Mittal
Galaţi: Combinatul, vândut la bucată de Mittal

Combinatul a decis să renunţe la noi secţii de producţie şi întreţinere: Laminorul de Benzi la Cald şi secţia de exploatare, întreţinere şi reparaţii auto vor fi vândute unui investitor străin. Aceeaşi soartă a avut-o deja Fabrica de var.  În acest mod, ArcelorMittal Galaţi mai scapă de aproximativ o mie cinci sute de angajaţi.

Externalizarea serviciilor se transformă pe platforma siderurgică într-o adevărată vânzare la bucată a celui mai mare combinat siderurgic din sud-estul Europei.

După ce a redus în opt ani numărul angajaţilor de la 28.000 la doar 10.000, administraţia pare tot mai hotărâtă să transforme colosul industrial într-o serie de făbricuţe sub patronaj divers. În plus, ar putea să mai scape de aproape 1.500 de angajaţi.

Deocamdată, conducerea a recunoscut doar una dintre tranzacţii: fabrica de var vândută omului de afaceri german Stache Lutz.

Mai citiţi şi:



 „ArcelorMittal Galaţi a încheiat un parteneriat cu A.H.G. Simcor Industries pentru  fabrica de producere a varului, care are circa 80 de angajaţi. Combinatul va continua să fie beneficiarul principal al varului produs la această unitate. Acordul pe termen lung va creşte sustenabilitate şi calitatea operaţiunilor de producere a oţelului şi a fluxului primar”, a declarat Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al combinatului.

image



Turcii vor un laminor

Administraţia poartă  în această perioadă discuţii pentru vânzarea Laminorului de benzi la cald (LBC). 500 de siderurgişti vor avea, foarte curând, un alt patron.

 „Acum două luni au fost nişte turci în combinat care s-au interesat de LBC, însă pe atunci nu se ştia dacă aceştia vor doar o comandă de tablă groasă sau să-l cumpere. Acum e clar: vor o bucăţică din noi”, susţine Gheorghe Tiber, preşedintele sindicatului Solidaritatea.

Alt serviciu de care administraţia speră să scape este secţia exploatare întreţinere şi reparaţii auto (SEIRA) din cadrul Uzinei Exploatare Transport Uzinal (UETU). Aici muncesc circa 900 de salariaţi, dintre care 350 doar la SEIRA.

ArcelorMittal Galaţi şi producătorul turc Borusan explorează posibilitatea încheierii unui parteneriat pe termen lung pentru producerea şi livrarea rulourilor de la Laminorul de Benzi la Cald din Galaţi”, confirmă Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi.


S-au răzgândit în doar patru luni


Nu identificăm niciun segment nou pe care să îl externalizăm!”. Aceasta este declaraţia dată în luna mai de  Augustine Kochuparampil, pe atunci directorul general al ArcelorMittal Galaţi, când a fost întrebat dacă va continua externalizarea serviciilor din combinat.

Nu cred că este o idee bună să externalizăm în condiţiile de acum, o activitate sau alta. Dimpotrivă, sunt unele activităţi pe care le făceam cu agenţi externi şi acum vrem să le facem cu oamenii noştri,  ca să putem ţine angajaţii ocupaţi”, a spus Kochuparampil.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite