Concurs "Colţul verde". Elevii care vor recicla cel mai mult vor fi premiaţi de Agenţia de Mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au reacţionat mereu bine la campaniile ecologice
Elevii au reacţionat mereu bine la campaniile ecologice

Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Galaţi demarează în anul şcolar 2011-2012  o campanie în premieră pentru România, care-şi propune să sprijine educaţia ecologică şi grija pentru mediu.

Asociaţiile RECOLAMP şi ECOTECA, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Ministerul Mediului, au lansat pe 27 septembrie 2011, cel mai mare program naţional şcolar de colectare selectivă a deşeurilor din România, denumit „Colţul Verde din şcoala mea".

Concursul durează pe toata perioada anului şcolar 2011-2012 şi este structurat în mai multe etape. Inscrierea în competiţie este deschisă tuturor şcolilor şi liceelor din România, iar pentru a participa doritorii trebuie să acceseze www.coltverde.ro şi să umarească instrucţiunile de înscriere.

Scopul programului  este de a promova grija faţă de mediu prin intermediul activităţilor educaţionale, precum şi îmbunătăţirea colectării selective a deşeurilor din unităţile de învăţământ preuniversitar.

Conform calendarului programului, Prima Etapa (27 septembrie-4 noiembrie 2011) constă în amenajarea, de cştre elevi, a unui "Colţ Verde" în şcoala participantă. Colţul Verde  este un ansamblu de recipiente pentru depozitarea temporară a deşeurilor reciclabile.

Odată îndeplinite criteriile de bază, creativitatea şi imaginaţia elevilor trebuie să iasă la suprafată şi să transforme Colţul Verde într-o manifestare artistică cu temă ecologică. De la desene, picturi, plante, fotografii şi afişe, până la figurine, colaje sau sculpturi, „Colţul Verde din şcoala mea" trebuie să exprime viziunea elevilor asupra importanţei protecţiei mediului şi a colectării selective a deşeurilor.

Etapa a doua este concursul de colectare selectivă a deşeurilor (10.11.2011-15.06.2012). În cea de-a doua etapă vor fi premiate, periodic, instituţiile de învăţământ care colectează cele mai mari cantităţi de deşeuri, exprimate pe cap de elev.

Mai multe detalii, regulamentul oficial, calendarul complet şi alte instrucţiuni de participare pot fi găsite pe site-ul www.coltverde.ro/cvsm.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite