Colegiul Tehnic "Dumitru Moţoc" are un restaurant-şcoală demn de olimpiadă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Dumitru Moţoc" din Galaţi dispune de un restaurant-şcoală în care cei peste 650 de elevi de la profilurile „banqueting" şi tehnician în gastronomie învaţă să servească la masă sau să gătească.

Restaurantul-şcoală dispune de mai multe ateliere de gastronomie, dar şi de două ateliere de servire. Abilităţile pe care maiştri instructori pun accent maxim în timpul orelor de practică vizează în special comunicarea elevilor cu viitorii lor clienţi sau cu membrii echipelor din care fac parte, pe primirea şi servirea clienţilor, dar şi pe păstrarea unei igiene deosebite pe tot parcursul procesului de producţie.

Anul trecut restaurantul şcoală de la „Moţoc" a găzduit o parte din concursurile programate pentru faza finală a Olimpiadei de industrie alimentară.

„Masa festivă de la finalul Olimpiadei a fost pregătită de elevii participanţi chiar în atelierele şcoală, iar oaspeţii au fost serviţi de elevii noştri. Cu toţii au rămas plăcut impresionaţi de tehnicile pe care le-au deprins de-a lungul şcolii", spune directorul şcolii, Anca Diculescu.

Colegiul „Dumitru Moţoc" are 11 clase de de organizator banqueting - ospătarul care ajunge la nivelul al treilea de pregătire, un fel de şef de sală - şi şase clase de tehnician în gastronomie.

Orele de practică se desfăşoară atât în timpul anului, cât şi înainte de vacanţa de vară. Pentru a aduce un venit suplimentar liceului, în timpul în care nu este utilizat de elevi, restaurantul şcoală este închiriat pentru diverse evenimente festive.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite