Colegiul Naţional Cuza, pregătit pentru evacuare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietara imobilului în care funcţionează prestigiosul colegiu gălăţean - Fundaţia Caritatea - este dispusă să închirieze în continuare imobilul pentru liceu, dar parcă ar vrea să-l şi vândă cuiva dispus să dea 1,5 milioane euro. Primăria nu are însă aceşti bani.

La aproape un an de la ultima reînnoire a contractului cu municipalitatea gălăţeană, Fundaţia „Caritatea", proprietara imobilului în care funcţionează Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza" din Galaţi, a dat Primăriei încă cinci luni timp de gândire în privinţa variantei pe care o va alege.

„Contractul existent a fost prelungit până la 31 decembrie 2010 pentru a permite Primăriei să se gândească dacă vrea sau nu să cumpere imobilul. Nu excludem însă nici posibilitatea continuării colaborării şi în regim de chirie", spune directorul general executiv al Fundaţiei, Samuel Izsak.

Cum şansele ca Primăria să scoată repede din vistierie 1,5 milioane de euro (acesta este preţul la care a fost evaluată clădirea), conducerea Inspectoratului Şcolar caută soluţii pentru a nu fi pusă în ipostaza de a rămâne cu elevii de la Cuza în stradă.

„Ştim că Fundaţia Caritatea a prelungit contractul până la 31 decembrie, dar nu este exclus ca la acea dată să aibă şi o ofertă de cumpărare venită din partea altui client. În acel moment, noi trebuie să plecăm din acel imobil. Prima opţiune este în acest moment Şcoala 8, din Ţiglina I" spune inspectorul şcolar general Doruleţ Resmeriţă.

Primăria plăteşte în acest moment 23.900 de lei pe lună drept chirie pentru Colegiul Cuza.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite