Colecţionarii îşi scot la vânzare obiectele de pe vremea bunicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scriitoarea Angela Baciu şi artist-decoratorul Constance Vintilă pregătesc de zor prima ediţie a târgului cu vânzare "vintage" şi "hand-made"

"La târg, poate veni oricine, inclusiv cei care nu se ocupă de obicei cu vânzarea de haine şi bijuterii vintage şi obiecte hand-made. La acest târg, puteţi vinde haine vechi, dar frumoase, de epocă şi nu numai, bijuterii şi articole artdeco, dar puteţi prezenta şi obiecte din vremea ...bunicii sau din podul vechi al casei", spune râzând Angela Baciu.

Termenul de "vintage" era legat, de regulă, de anul în care un anumit vin (sau ulei de foarte bună calitate) era îmbuteliat. Apoi, semnificaţia termenului s-a lărgit, desemnând anul în care un anumit lucru era produs.

Dacă la începuturi, descria doar maşinile care aveau cel puţin 50 de ani vechime, în prezent, termenul "vintage" este folosit pentru descrierea hainelor şi a obiectelor cu mai mulţi ani vechime sau care fac parte, ca stil, dintr-o altă generaţie.

"Hand made" înseamnă obiecte decorative lucrate manual pentru înfrumuseţarea casei şi nu numai.

De la amiază, până-n seară

Târgul va fi amenajat în incinta Clubului Scena, de la parterul Casei de Cultură. Expozanţii vor primi de la organizatori câte o masă şi câte un scaun special pregătite pentru acest târg.

„Vizitatorii pasionaţi de hainele vintage, retro şi obiecte hand- made îşi pot lua o pauză de relaxare în zilele de 3, 4 şi 5 decembrie, începând cu orele 12.00, până seara târziu, vizitând să se delecteze la «Târgul de la amiază până-n seară» de la «Scena Cafe»", a ţinut să precizeze Constance Vintilă.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite