Cod roşu de violenţă în şcoli. Numai în ultima săptămână la Galaţi au avut loc trei încăierări sângeroase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele zile, trei incidente destul de grave s-au petrecut, culmea, în licee de prestigiu. Toţi elevii implicaţi au fost mutaţi disciplinar la alte şcoli şi vor avea notă mai mică la purtare.

Trei cazuri de violenţă petrecute în decursul a doar câteva zile în şcoli relativ bune din Galaţi, ne duc cu gândul la apariţia unui fenomen.

Primul caz de violenţă s-a înregistrat la Colegiul Pedagogic "Costache Negri", acolo unde doi băieţi, unul de-a XI-a, celălalt de-a XII-a, s-au bătut în incinta clasei. Cel mai mare s-a ales cu mai multe răni, fiind trimis la cabinetul medical al liceului. După acest incident, ambii elevi au fost mutaţi disciplinar.

Conducerea liceului nu-şi explică această exacerbare a violenţelor din şcoli.

"Simt o mare dezamăgire când constat că educaţia, politeţea şi bunul simţ pierd în faţa violenţei verbale sau fizice. Şcoala trebuie să fie o zonă sacră, în care elevii învaţă să fie toleranţi, să-i accepte pe ceilalţi şi să respecte regulile", spune directorul Liceului Pedagogic, Daniela Popa.

Al doilea caz de violenţă şcolară s-a înregistrat tot săptămâna trecută, la Colegiul Tehnic „Traian Vuia". Conflictul de aici a fost de o intensitate ceva mai mică, dar este tot un caz clar de violenţă. Doi elevi şi-au tras mai întâi două palme, după care au trecut la împărţit pumni, în văzul colegilor.

Ambii elevi au fost propuşi pentru mutare disciplinară.

Cel mai grav este însă cazul de la Colegiul Cuza, petrecut miercurea trecută. Trei elevi de clasa a XII-a au ajuns, de la o simplă ceartă, la o încăierare în toată regula. Unul dintre ei s-a ales cu un scaun în cap, care i-a produs leziuni serioase. Consiliul profesoral a decis mutarea lor disciplinară.

„Eu cred că această creştere a numărului de violenţe în şcoli poate fi pusă pe seama faptul că cei mai mulţi trăiesc şi se complac într-o lume violentă, cu filme de groază şi jocuri dure", spune directorul Colegiului Cuza, Gabriel Enache.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite