“Cocoşul Năzdrăvan”, un alt fel de poveste de-a lui Creangă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorii repetau astăzi de zor pentru spectacolul de duminică. Foto: Bogdan Nistor
Actorii repetau astăzi de zor pentru spectacolul de duminică. Foto: Bogdan Nistor

După o lungă vacanţă de vară, păpuşarii secţiei de marionete a Teatrului Dramatic revin în forţă pe piaţa spectacolelor din Galaţi cu cea mai nouă producţie a lor, care a avut premiera în luna iunie.

"Punguţa cu doi bani" este una dintre cele mai cunoscute poveşti ale lui Ion Creangă.

În viziunea regizoarei Luminiţa Iordănescu - aflată la primul experiment pe parte de teatru de păpuşi - este spusă de un povestitor simpatic, puţin aiurit, care este inventatorul unei cutii cu poveşti. Maşina se mai defectează de-a lungul povestirii şi astfel apar tot felul de probleme haioase.

Pe traseul său, cocoşul interacţionează cu alte personaje - Privighetorile sau Greierele - dar şi cu copiii din sală..

"Nu sunt de acord cu modificările spectaculoase ale textelor clasice, tocmai de aceea personajele suplimentare care apar în această piesă dau dinamism şi culoare spectacolului, accentuate de ritmul susţinut şi implicarea publicului de pe tot parcursul său", spune Luminiţa Iordănescu.

Scenografia semnată de Daniela Drăgulescu aduce pe scenă decoruri frumoase şi păpuşi deosebite, care seamănă izbitor de mult cu actorii care le mânuiesc.

Povestea pusă în scenă de Luminiţa Iordănescu propune un alt sfârşit, făcându-i pe copii să reţină că nimic nu este mai de preţ decât un prieten şi un vecin adevărat. Tocmai de aceea găina se mărită cu cocoşul şi astfel totul se termină în regim de "happy-end".

Prima reprezentaţie a artiştilor Teatrului Gulliver va avea loc duminică, de la ora 10.30, pe scena Teatrului Dramatic "Fani Tardini".

Preţul unui bilet este de cinci lei pentru copii şi şase pentru adulţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite