Un membru al Clubului de Robotică de la Colegiul Cuza a inventat chitara-robot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii Clubului de Robotică din cadrul Colegiului Cuza din Galaţi le-au arătat colegilor cum se poate cânta la o chitară-robot, dar le-au arătat şi cum poate testa un roboţel umiditatea solului.

Puştii Clubului de Robotică din cadrul Colegiului Naţional "Alexandru Ioan Cuza" din Galaţi i-au lăsat cu gura căscată pe juniorii din liceul lor sau pe piticii din mai multe grădiniţe după ce au prezentat ieri cele mai tari invenţii ale lor din ultimul an. Cei 12 membrii ai clubului au adus cu ei o chitară construită pe structura unei "cărămizi" inteligente de la Lego, un roboţel care merge pe un traseu impus, poate detecta obstacolele şi poate alege o altă cale mai bună, dar şi celebrul robot care poate detecta umiditatea solului şi poate uda plantele.

"Este pentru prima dată când prezint public această chitară. Am lucrat ceva timp la ea, dar sunt mândru de realizare. Totul se bazează practic pe măsurarea electronică a distanţei dintre senzor şi slider. Fiecare distanţă are alocată o notă muzicală. Culisând slider-ul, ies notele", spune Alexandru Dan, elev în clasa a zecea şi membru de onoare în Clubul de Robotică al prestigiosului colegiu gălăţean.

Puştiul vrea să-şi perfecţioneze "instrumentul", chiar dacă acest lucru îl va costa ceva bani (cărămida inteligentă l-a costat până acum 1.500 de lei şi este cumpărată de pe Logomaindstore), cu toate că este convins că nu-i va ieşi o chitară care să scoată sunete perfect reale.

În tot acest timp, Raluca Lupeş le-a prezentat spectatorilor, veniţi în număr mare atât din liceu, cât şi de la grădiniţele din apropierea liceului, cel mai nou robot care poate merge pe un traseu impus, poate detecta obstacolele şi poate alege o altă cale mai bună. Construit pe aceeaşi platformă a "cărămizii2 inteligente de la Lego, dispozitivul poate fi utilizat cu succes în mai multe domenii.

"În general în industria auto, dar cred că poate fi util în orice domeniu în care omul nu poate ajunge, dar trebuie să intervină", spune Raluca Lupeş.

De la prezentarea de ieri nu a lipsit celebrul ROBOGET, care poate verifica şi oferi informaţii exacte despre umiditatea solului din dreptul unei plante şi care a primit premiul al treilea la INVENTIKa de anul trecut.

„Ar putea fi foarte uşor folosit în agricultură, dar mai ales în grădinile botanice, pentru că acestea se întind pe suprafeţe mai mici şi este mai uşor de controlat", îşi laudă realizarea Adrian Florescu.

Cercul de robotică de la Cuza a luat fiinţă în anul 2010 din dorinţa de a stimula elevii în învăţarea ştiinţelor şi aplicarea şi dezvoltarea cunoştinţelor de informatică.

Membrii acestui cerc au participat deja la prezentări internaţionale cum ar fi "High school physics/inovative teaching-gates to research2", conferinţă desfăşurată anul trecut în Israel.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite