Clopoţelul a sunat „de intrare” şi la Penitenciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

47 de elevi-deţinuţi vor urma cursurile Şcolii gimnaziale din incinta închisorii. Fostul director, profesor de Limba română, a anunţat că se pensionează şi a fost aplaudat îndelung de către şcolarii din spatele gratiilor

Emoţii pentru cei 47 de elevi cu statut special care au început cursurile Şcolii gimnaziale nr. 44 din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi.

Chiar dacă la început şi-au dat ghionturi şi au glumit pe seama deschiderii anului şcolar, când a început festivitatea, chiar şi musculoşii plini de tatuaje şi priviri de duri au tăcut ca prin minune.

Discursul prin care profesorului Alexandru Duţă, care a fost ani de zile directorul şcolii 44, şi-a anunţat pensionarea a fot emoţionant. Dascălul le-a vorbit vorbit elevilor-deţinuţi despre importanţa învăţăturii şi a unui nou început în viaţă, oricând posibil.

„De la voi am învăţat multe lucruri bune, aşa cum sper că şi voi aţi învăţat de la mine. Ceea ce m-a impresionat cel mai mult este faptul că am scăpat de frică! Dacă la început aveam inima mică atunci când intram într-o sala cu 10-12 condamnaţi pentru fapte deosebit de grave, în ultimii ani m-am simţi în siguranţă alături de ei", spune Alexandru Duţă.

Pentru absolvirea unui an şcolar, fiecare persoana privata de libertate beneficiază de 30 de zile reducere din perioada de executare a pedeapsei. Prin modificările aduse la Legea nr. 275 / 2006, persoanele private de libertate nu mai primesc sume de bani pentru şcolarizare.
Cel mai tânăr dintre învăţăcei are 21 de ani, iar cel mai bătrân 42, acesta din urmă fiind un elev model în clasa a treia.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite