Chiulangii din Liceul de Marină, puşi la măturat frunzele sau la şters pereţii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana-Maria Gugu şi Vasile Ştefan, prima eliminată de la cursuri, al doilea, în situaţie de a fi eliminat
Ana-Maria Gugu şi Vasile Ştefan, prima eliminată de la cursuri, al doilea, în situaţie de a fi eliminat

Mai mulţi elevi ai Liceului de Marină din Galaţi au fost sancţionaţi în ultimele zile cu eliminarea de la cursuri din cauza absenţelor. Ei au fost puşi să adune frunzele de pe aleile liceului, să steargă lambriurile de pe holuri şi să aranjeze cărţile la bibliotecă.

Elevă în clasa a 11-a, Ana-Maria Gugu a acumulat o grămadă de absenţe de la începutul anului şcolar. Conducerea şcolii i-a dat tot felul de avertismente, a discutat cu familia fetei, dar degeaba.

„N-am mai avut ce face şi a trebuit să o eliminăm de la cursuri pentru trei zile. Şi ca să nu piardă vremea degeaba pe holurile şcolii, am pus-o să spele lambriurile. Nu-i o umilinţă, este ceva normal, prevăzut în regulament. Astăzi, ea va merge la Bibliotecă pentru a ajuta la aranjatul cărţilor. Marea ei problemă nu trebuie să fie însă ruşinea că a şters lambriul, ci faptul că a pierdut orele", spune Mariana Coman, profesoara de ştiinţe economice a fetei.

Vădit ruşinată, fata a spus că are acasă ceva probleme, dar că va încerca să uite de ele şi să vină la şcoală.

În schimb, Vasile Ştefan - elev în clasa zecea la acelaşi liceu - a acumulat deja aproape 80 de absenţe, dar nu a trecut prin eliminare. „I-am adus şi lui la cunoştinţă ce riscă dacă nu vine la şcoală", spune directorul liceului, Maria Bleoancă. Atitudinea sfidătoare a tânărului ne-a lăsat cu gura căscată: „Eu vin la şcoală aşa, din când în când, să ne mai întâlnim, băieţaşii!".

De la începutul anului şi până în prezent au fost eliminaţi de la cursuri peste 20 de elevi şi urmează şi două exmatriculări. Liceul de Marină ocupă un loc fruntaş în topul unităţlor de învăţământ din Galaţi care se confruntă cu absenteism ridicat.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite