Ceramică şi ouă încondeiate pe Platoul de la Potcoava de Aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

40 de meşteri veniţi din toate colţurile ţării îi vor încânta pe gălăţeni cu operele create chiar cu mâinile lor

Începând de vineri şi până pe 30 noiembrie 2009, pe esplanada de la Potcoava de Aur, are loc „Târgul Mesterilor Populari", eveniment organizat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos", instituţie aflată în subordinea directă a Consiliului Judeţului Galaţi şi Primăria Municipiului Galaţi.

La manifestarea din acest an vor fi prezenţi 40 de meşteri autentici din zone reprezentative ale ţării: Horezu -Vâlcea, Bistriţa Năsăud, Dâmboviţa, Rădăuţi-Suceava, Bascov - Argeş, Curtea de Argeş, Fălticeni, Săpânţa, Cugir, Harghita, Neamţ, Vrancea, Galaţi, Baia Mare, etc.

Artiştii populari aduc în orasul de la Dunare, o gamă diversă de produse tradiţionale, de la cioplituri în lemn, ceramică, ţesături, pictură naivă, icoane pe sticlă şi până la măşti şi instrumente populare dar şi articole de cojocărie. Practic, în cele trei zile, gălăţenii pot achiziţiona de la „Târgul Meşterilor Populari", de la ceramica de Horezu şi până la ouale încondeiate de Bucovina.

Deschiderea oficială a târgului va avea loc pe data de 27 noiembrie 2009, ora 11.00. Atmosfera va fi întregită şi în acest an de spectacole susţinute de Fanfara "Valurile Dunării" şi soliştii Ansamblului folcloric „Doina Covurluiului".

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite