Centrul de Hemodializă din cadrul Spitalului de Urgenţă a primit opt aparate noi de ultimă generaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Între Spitalul de Urgenţă Sf. Apostol Andrei şi firma Brawn a fost semnat un contract de comodat prin care se dau în folosinţă gratuită pentru Centrul de Hemodializă a spitalului un număr de opt aparate de dializă.

La ora actuală, la nivelul Spitalului de Urgenţă există un centru de hemodializă funcţional, dar aparatura este învechită.

Firma Brawn a decis să dea în folosinţă gratuită opt aparate de hemodializă pentru acest centru, cinci dintre ele fiind deja montate, urmând ca în scurt timp să ajungă şi celelalte trei.

„Aparatele donate de firma Brawn pot funcţiona practic non-stop, crescând numărul de pacienţi din Galaţi dializaţi. Cu noile aparate se poate ajunge la un număr de 100 de pacienţi pe lună. Consumabilele pentru aparate vor fi achiziţionate prin licitaţie", a declarat Eugen Chebac, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi.

Aparatele deja existente în centrul de hemodializă au o vechime de peste zece ani şi sunt depăşite atât fizic cât şi moral, iar consumabilele pentru ele sunt greu de găsit.

„Dializa este integrată în cadrul Programelor Naţionale ale Ministerului Sănătăţii şi este o procedură profitabilă pentru unitatea medicală, dacă există pacienţi care se adresează centrului de hemodializă. Din experienţă s-a constatat că pacienţii din Galaţi care necesită hemodializă preferă să facă procedurile la Spitalul de Urgenţă pentru că aici există şi alte specialităţi medicale la care pot apela - cardiologie, nefrologie, urologie, etc", a mai explicat Eugen Chebac.

În Galaţi există aproximativ 100 de persoane care necesită frecvent dializă asistată de aparate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite