Centrul Militar gălăţean îşi aşteaptă bobocii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Apărării Naţionale a dat startul concursului de admitere 2010 la instituţiile miliatre de învăţământ superior pentru formarea ofiţerilor.

Liceenii din anul terminal, dar şi cei care au absolvit deja liceul şi au diploma de bacalaureat, sunt aşteptaţi la Centrul Militar Galaţi pentru a se înscrie la admiterea într-una din instituţiile miliate de învăţământ superior. Astfel, cei care îşi doresc o carieră militară pot alege între Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, cu durata studiilor de trei ani, la specializări precum: managementul organizaţiei, managementul economico-financiar şi administraţie publică; Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov, cu durata studiirlor trei ani, la specializări precum: aviaţie nenaviganţi, rachete şi artilerie antiaeriană, piloţi, radiolocaţie, război electronic în aviaţie şi apărare antiaeriană; Academia Forţelor navale „Mircea cel Bătrân” Constanţa, cu durata studiilor de patru ani, la specializări precum navigaţie, hidrografie şi echipamente navale.

Tot cu durata studiilor de patru ani, viitorii boboci pot opta şi pentru Academia Tehnică Navală Bucureşti, la următoarele specializări: aeronave şi motoare de aviaţie, echipamente şi instalaţi aviaţie, armament, aparatură artileristică şi sisteme de conducerea focului, muniţii,rachete,explozivi şi pulberi, armament,rachete, muniţii de aviaţie şi sisteme de salvare, blindate, automobile şi tractoare, construcţii şi fortificaţii,echipamente şi sisteme electronice miliatre, transmisiuni, calculatoare şi sisteme informatice pentru apărarea şi securitatea naţională.

Pe lista instituţiilor de învăţământ militar se mai înscriu şi Istitutul Medico-Militar Bucureşti, cu durata studiilro de şase ani, la specializări: medicină generală, medicină dentară şi farmacie: Secţia Institutului Medico- Militar Tg-Mureş, cu aceeaşi durată a studiilor.

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească candidaţii sunt: să fie înmatriculat în ultimul an de liceu sau să fie absolvent al învăţământului liceal cu diplomă de bacalaureat şi să aibă vârsta de maximum 24 ani (22 pentru piloţi). Printre celelalte condiţii generale, candidaţii trebuie să fie cetăţeni români cu domiciliul stabil în România, să aibă un comportament moral în societate, să fie declaraţi apţi medical, la comisia militară de expertiză medicală şi să nu fi fost condamnaţi penal şi să nu fie în curs de urmărire penală.

Amiterea are două etape şi constă în testul de pregătire fizică, testul psihologic şi interviul. Toate aceste trei probe sunt eliminatorii. În etapa a doua are loc concursul de admitere, mai exact examenul scris la disciplinele stuadiate în liceu.

Se oferă gratuitate pe timpul studiilor (hrănire,echipare, transport, asistenţă medicală) şi la finalizarea studiilor, prin contract, se asigură un loc de muncă în cadrul Ministerului Apărării Nţionale. Relaţii suplimentare se primesc la sediul Biroului informare recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Galaţi, str. Cerealelor nr.2 şi la telefonul 0236.497.031. Program: zilnic de luni până vineri, de la orele 08.00 – 20.00.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite