O stradă din Centru, blocată la cererea Bisericii:„Este pentru securitatea credincioşilor. Sunt mulţi şmecheri cu maşini de lux, care pot prezenta un pericol”, spune parohul.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru ca maşinile să nu deranjeze procesiunile funerare, reprezentanţii Bisericii Mavramol au închis circulaţia în zonă . În urma verificărilor efectuate de Poliţia Locală a reieşit faptul că stălpii sunt amplasaţi cu autorizaţia Primăriei Galaţi.

Accesul între strada Aleea Şcolii şi Aleea Mavramol, ambele situate în centrul Galaţiului, este blocat din cauza unui gărduleţ ridicat în mijlocul drumului.

Domnia bunului plac

În încercarea de a desluşi „misterul" legat de existenţa celor patru stâlpi l-am contactat pe deputatul Liviu Bogdan Ciucă, care are cabinetul notarial pe Aleea Mavramol. Acesta susţine că gardul ar fi fost amplasat de Primărie şi Poliţie la solicitarea Bisericii Mavramol.

„Ştiu că au fost discuţii cu privire la microbuzele care veneau şi parcau pe trotuarul din faţa bisericii. Au fost cazuri în care nu se putea intra cu cortegiul  funerar în faţa bisericii din cauza maşinilor parcate aiurea. Personal, mi-ar conveni să dispară acest gărduţ. Respect însă şi decizia Bisericii", spune deputatul Ciucă.

L-am contactat şi pe părintele paroh Mihai Gherghe, de la Biserica Mavramol. Acesta ne-a răspuns că strada a fost blocată pentru securitatea credincioşilor.

Şmecheri cu maşini de lux!

„Acolo circulau maşini tot timpul, care deranjau slujbele. A fost înfundată în urmă cu mulţi ani. Am luat această măsură pentru securitatea copiilor de la grădiniţă, a credincioşilor care vin la Biserică şi pentru împiedicarea infractorilor. În zonă sunt foarte mulţi şmecheri cu maşini de lux, care pot prezenta un pericol".

Întrebat dacă deţine autorizaţie de la Primărie, parohul Mihai Gherghe a răspuns: „Domnul Durbacă mi-a dat autorizaţie, pe vremea când era primar. Acel gărduleţ este cu aprobarea Poliţiei, Pompierilor şi a Primăriei. Cei de la Primărie să se ducă la Arhive să vadă că am autorizaţie. Într-adevăr, el a fost scos pe timpul lucrărilor ISPA".

Cei mai nemulţumiţi de această situaţie sunt, în primul rând, părinţii copiilor de la Grădiniţa Nanny, deoarece sunt nevoiţi să parcheze la o distanţă de circa 100 de metri.

„Este aberant ce se întîmplă. Acest gard nu are ce căuta în mijlocul unei străzi. Dorim să existe o fluenţă a circulaţiei între străzile Bălcescu- Aleea Mavramol - Aleea Şcolii şi Brăilei. Această stradă nu este proprietate privată", ne-a spus Cristian Dascălescu.

Proprietarul va fi somat!

Primăria nu are cunoştinţă de existenţa vreunei autorizaţii. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Nicoleta Manole, spune că proprietarul va fi somat să desfiinţeze gardul.

„Am vorbit cu cei de la Disciplina în construcţii de la Poliţia Locală. Vor face verificări în teren şi vor soma pe proprietar să-l desfiinţeze" a declarat Nicoleta Manole, purtător de cuvânt al Primăriei.

Rezultatele verificărilor!

Cristian Gâscă, directorul Poliţei Locale Galaţi, ne-a declarat: „La noi nu a cerut nimeni autorizaţie pentru amplasarea gardului acolo. Nu ştim în momentul de faţă care e situaţia lui. Vom face verificări şi în funcţie de rezultate vom lua măsuri".

Aşa cum ne-a promis, ieri, în jurul orei 15.00, conducerea Poliţiei Locale a mers la faţa locului. În urma verificărilor efectuate a reieşit faptul că stălpii sunt amplasaţi cu autorizaţia Primăriei.

„Oamenii mei au mers la faţa locului şi au constatat că cei patru stâlpi sunt acolo de mult timp. Ei au fost puşi cu acordul Primăriei", a spus Cristian Gâscă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite