Cinci parcometre de 15.000 de euro au fost montate în Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru dintre automate au fost amplasate în zona blocurilor A, în Ţiglina 1, iar ultimul a fost amplasat în parcarea de la Modern. Cele cinci parcometre cumpărate de societatea Gospodărire Urbană, de la firma Alien Concept, au costat  fiecare 3000 de euro (fără TVA). Costul unui bilet va fi de 1,3 lei/h.

Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco susţine că montarea parcometrelor va duce la o folosire mai eficientă a parcărilor.

„Începând de astăzi, Galaţiul face un prim pas pentru a intra în rândul oraşelor europene din punct de vedere al parcărilor auto. În lipsa lor, erau şoferi care blocau de dimineaţa până seara un loc de parcare. Le convenea să facă acest lucru, în condiţiile în care nu erau taxaţi la oră. În noile condiţii, nu credem că vor mai fi şoferi care să-şi lase la nesfârşit maşinile în zonă, pentru că acest lucru îi va costa”, spune Ciumacenco.

Autotaxarea se realizează prin efectuarea următoarelor operaţiuni: se selectează durata timpului de parcare al autovehiculului, se introduc monede sau bancnote până la valoarea sumei ce reprezintă perioada de timp solicitată, achitarea timpului de parcare se va efectua în cinci minute de la oprirea autovehiculului, tichetul sau abonamentul vor fi expuse pe bord în dreptul volanului cu toate datele la vedere pentru control.

Autovehiculele care nu vor avea tichet sau abonament valabile perioadei de staţionare în parcarea cu plată, li se va monta dispozitiv de blocare roţi.

Programul de funcţionare a activităţii de blocare-deblocare roţi se va desfăşura de luni până sâmbătă, între orele 8.00-22.00. Valoarea taxei de deblocare va fi de luni-vineri: 100 lei cu TVA, iar în afara programului este de 150 lei cu TVA.

Taxa va putea fi achitată la sediul societăţii Gospodărire Urbană, de la Patinoar, de luni până vineri, de la ora 8.30 la 16.30, iar maşinile vor fi deblocate în maximum 90 de minute de la efectuarea plăţii.

Mai multe parcometre

În viitorul apropiat societatea Gospodărire Urbană va mai cumpăra astfel de parcometre. „Din câte ştiu eu există un buget de trei miliarde de lei vechi pentru parcometre. Dacă se va aproba bugetul, vom acoperi tot oraşul”, a mai spus Ciumacenco.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite