Galaţi: Cel mai bogat brăilean este de trei ori mai avut decât cel mai bogat gălăţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Cel mai bogat brăilean este de trei ori mai avut decât cel mai bogat gălăţean
Galaţi: Cel mai bogat brăilean este de trei ori mai avut decât cel mai bogat gălăţean

Potrivit „Top 500 Miliardari” editat de revista „Forbes”, cei mai bogat brăilean este Gheorghe Caruz (303 milioane euro), iar cel mai bogat gălăţean este Virgil Rapotan (110 milioane euro) Găsiţi topul "Forbes", o publicaţie de 500 de pagini! la chioşcurile de difuzare a presei, la numai 7.99 lei!!!

Cel mai bogat brăilean este de trei ori mai avut decât cel mai bogat gălăţean. Dacă Virgil Rapotan, posesorul cele mai mari averi din Galaţi, se mândreşte cu cele 110 milioane de euro ale sale, Gheorghe Caruz, „mogulul” Brăilei are o agoniseală de 303 milioane de euro.

Afacerile celor mai avuţi oameni din cele două oraşe vecine sunt total diferite. În vreme ce Gheorghe Caruz este axat de creşterea porcilor şi pe industria cărnii, Virgil Rapotan este cel mai mare distribuitor de materiale de construcţie din România.
Şi în zona investiţională cei doi reacţionează diferit.

Gălăţeanul s-a orientat către dezvoltarea afacerii existente, inclusiv prin înfiinţarea de filiale în străinătate, în Ucraina, Bulgaria, Serbia şi Republica Moldova. Brăileanul, în schimb, investeşte actualmente în terenuri (o fi ştiind el ceva!) şi în turism.

Are în construcţie un complex hotelier şi a cumpărat anul acesta terenuri în valoare de circa 10 milioane de euro.
Nici ca politică de imagine cei doi nu seamănă. În vreme ce Gheorghe Caruz este foarte activ în viaţa oraşului (este preşedinte al Patronatului IMM-urilor, este preşedinte al Patronatului Cărnii, iese deseori în presă cu declaraţii), Virgil Rapotan este extrem de discret. Nu participă la evenimentele publice din Galaţi şi în general duce o existenţă retrasă.

image
image
































Şi ca tip de afacere lucrurile sunt diferite. Concernul lui Caruz este unul de tip corporatist, în care eld eţine controlul absolut. Virgil Rapotan conduce firma Arabesque (prin  se derulează 90 la sută dintre afacerile sale), împreună cu soţia lui, Angelica, deci se poate spune că este vorba despre o afacere de familie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite