Festival de muzică pentru copii/ Ceata lui Piţigoi, dai într-unul... cântă 84!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A noua ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii "Ceata lui Piţigoi" debutează vineri, 10 septembrie şi ţine până duminică. La evenimentul din acest an participă 84 de concurenti, dintre care 6 din Republica Moldova.

Şi în 2010 festivalul se desfasoara pe trei categorii de varsta: 4 - 7 ani, 8 -12 ani şi 13 -18 ani, iar concurenţii vor interpreta, obligatoriu, o piesa din repertoriul romanesc. Participă în concurs interpreţi din: Bacău, Iaşi, Bucureşti, Brăila, Cluj Napoca, Vrancea, Argeş, Constanţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Ialomiţa şi Galaţi.

Conform regulamentului de desfasurare, Festivalul Internaţional de Muzica Uşoară pentru Copii "Ceata lui Piţigoi" este dedicat micilor interpreţi de muzică uşoara şi se doreşte a fi o rampă de lansare pentru tinerele voci aflate pe drumul afirmării artistice.

Referitor la membrii juriului, în acest an, manifestarea organizată de Centrul Cultural „Dunărea de Jos", organism aflat în subordinea directă a Consiliul Judeţului Galaţi, se bucură de prezenţa unor nume sonore în frunte cu preşedintele Cornel Fugaru (compozitor). Printre cei care vor nota evoluţia concurenţilor se mai numără: Mirela Voiculescu Fugaru (textier), Cristian Alivej (compozitor), Aurelia Vaida (profesor canto), Liviu Manolache (actor, Directorul Festivalului Mamaia Copiilor),Valentin Dânga (Republica Moldova-compozitor) şi Petrica Sovaiala (şef Secţie Şcoala de Artă, Directorul Festivalului).

Alături de participanţii la cea de-a noua ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii „Ceata lui Piţigoi", pe scena teatrului gălăţean vor mai evolua, în recital: pe data de 10 septembrie 2010 - Alexandra Penciu, câştigătoarea Trofeului „Ceata lui Piţigoi" 2009, pe data de 11 septembrie 2010 - Maria Crăciun, pe data de 12 septembrie 2010 - Corala „Allegria".

Spectacolele vor începe la orele 15.30, urmând ca Gala Laureaţilor sa aibă loc dumincă, 12 septembrie 2010, de la ora 12.30.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite