(FOTO)Cea de-a zecea promoţie de asistente medicale a Facultăţii de Medicină din Galaţi a avut cursul festiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Absolventele, alături de Î.P.S. Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos
Absolventele, alături de Î.P.S. Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos

Au agăţat, pentru o zi, halatele albe în cui şi au îmbrăcat robele negre. Este vorba de 95 de asistente medicale care au ajuns la sfârşitul unei călătorii academice ce a durat patru ani. Surorile medicale au participat astăzi la cursul festiv, desfăşurat la Teatrul Muzical şi  prezentat de decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie.

Noua titulatură, cea de „asistentă medicală", obţinută astăzi, nu reprezintă o noutate pentru o bună parte din tinerele absolvente. Multe dintre ele au profesat chiar de pe băncile facultăţii.

Gina Teacă(42 de ani) a făcut, timp de patru ani, naveta Bârlad-Galaţi doar ca să obţină diploma.

Sunt asistentă la Spitalul de Urgenţe din Bârlad, dar am vrut să am şi studii superioare. Mi-a fost greu să mă împart în două locuri, dar a meritat efortul. Este o facultate minunată, cursurile sunt mult mai amănunţite faţă de ceea ce am făcut în postliceală", a declarat femeia.

Înainte de cursul festiv, asistentele au mers la biserică să se roage şi să asculte slujba ţinută de Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos.

Prima promoţie de farmacişti din Galaţi şi-a luat zborul

„Întrucât asistentele sunt mâna dreaptă a medicului, pot spune că ele prelungesc mâinile lui Dumnezeu, salvând vieţi. Sunt nişte vindecătoare ale sufletului şi trupului", a spus clericul.

Cursul festiv a celei de-a zecea promoţii de asistente a fost prezentat de decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie,  Aurel Nechita. „Ne bucurăm că absolventele noastre reprezintă o mare parte din regiunea de sud-est: Galaţi Buzău, Tulcea, Brăila. Aşteptăm cu nerăbdare acreditarea, ca să nu mai avem nevoie de comisia de la Bucureşti pentru examene“, a declarat Nechita.

Asistente medicale Facultatea de Medicina Galati
Asistente medicale Facultatea de Medicina Galati
Asistente medicale Facultatea de Medicina Galati

Grupaj foto: Bogdan Dimofte

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite