Galaţi/Vezi aici ce vor să facă edilii în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalele ţinte pentru anul viitor sunt modernizarea Grădinii Publice şi a Parcului Rizer. În mare parte, vor fi investiţii în derulare şi în proiecte care au parcurs diferite faze de achiziţie publică, dar nu au început lucrările. Investiţii noi – foarte puţine.

Anul 2011 nu se anunţă a fi unul foarte bun din punctul de vedere al investiţiilor. Conform primarului Dumitru Nicolae, în 2011 municipalitatea va investi cel mai mult în modernizarea unor străzi, parcuri şi şcoli.

Se investeşte în străzi şi parcuri

Principalele proiecte sunt cele cuprinse în prima etapă a Planului Integrat de Dezvoltare Urbană.

Este vorba despre modernizarea Bulevardului Oţelarilor, a străzilor Stadionului, Frunzei, Gheorghe Asachi şi Unirii, modernizarea Grădinii Publice, Parcului Rizer şi a Centrului Multifuncţional de Servicii Socio-medicale pentru persoane vârstnice.

Printre proiecte se mai numără unul de consolidare a Falezei Dunării şi supraînălţarea unui dig la Dunăre.„Este nevoie de lucrări de consolidare a Falezei, de la Bac până la Pescogal. Ne-ar trebui cel puţin 100 milioane de euro pentru realizarea acestor lucrări. Sperăm ca la anul să putem face măcar proiectele de fezabilitate”, a declarat primarul Dumitru Nicolae.

Aceste proiect nu este, însă, bătut în cuie şi depinde foarte mult de aprobarea bugetului.

Tot la anul vor continua şi lucrările de modernizare a staţiilor de pompare a apei de la Uzina de Apă Nr. 2, Turnul de Apă, Şerbeşti şi Fileşti. De asemenea, alte nouă străzi din oraş vor fi închise pentru modernizarea reţelelor de apă şi canalizare.

Se vor realiza lucrări pe Nicolae Bălcescu (pe un tronson de 1,5 km), Română (1 km), Basarabiei (800 m, între Baia Comunală şi intersecţia cu strada Nicolae Bălcescu), Traian (800 m), Alexandru Ioan Cuza (800 m), Albatrosului (600 m), Cristofor Columb (500 m) şi Centru V3-V4 (200 m) şi Ştefan cel Mare (500 m).

În primăvară vor începe şi lucrările la Parcul Selgros, din Micro 21. Conform viceprimarului Nicuşor Ciumacenco, valoarea contractului este de 1,6 milioane de lei iar durata de execuţie se întinde pe 9 luni.

“Suprafaţa totală amenajată este de 45.500 mp, vor fi 2.700 mp de alei pietonale, 82 bănci de lemn şi locuri de joacă pentru copii. De asemenea, se vor planta 2.750 de puieţi de arbori şi 31.000 de bucăţi de arbuşti de gard viu”, a declarat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

Din valoarea totală a investiţiei, Ministerul Mediului suportă un milion de lei, diferenţa urmând să fie achitată de către municipalitate. Proiectele aflate în faza de evaluare sunt în valoare de 22 milioane de lei.

Tot la anul este posibil să înceapă construcţia la prima parcare supraetajată din Galaţi. Pentru proiectarea parcării supraetajate s-a încheiat un contract cu SC Sigma Design Proiect, în valoare de 74.135 lei.

"A fost un an nesperat de bun"

În ciuda crizei, primarul Dumitru Nicolae susţine că a fost "un an nesperat de bun". " La sfârşitul anului trecut, am spus că singura şansă este să accesăm bani de la UE. Avem următoarele realizări: cele două proiecte Ispa, în valoare totală de 158 de milioane de lei şi mai avem proiecte în evaluare, în valoare de 22 de milioane de lei. Am avut şi realizări în modernizarea de şcoli – avem cel puţin cinci şcoli modernizate, dar şi în domeniul social – căminul de bătrâni, inaugurat în această iarnă”, a declarat primarul Nicolae.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite