Cazul „Chiaburu”/ Asasinat în stil mafiot, dar fără interlopi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Căpătan (stânga) şi Dănuţ Lefter (dreapta)
Ştefan Căpătan (stânga) şi Dănuţ Lefter (dreapta)

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi neagă implicarea grupărilor interlope în asasinatul care a avut loc marţi seara în Restaurantul Chinezesc din centrul oraşului.

Ştefan Căpătan, comisar-şef la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Galaţi, a declarat că, atât victima, cât şi asasinii, nu au nimic comun cu clanurile mafiote.
„Maricel Nicolau nu este un interlop şi nici nu face parte dintr-o astfel de organizaţiei", a precizat Ştefan Căpătan.

Totuşi, poliţistul a confirmat că Maricel Nicolau are patru dosare penale pentru trafic de carne vie, uz de arme albe, fals şi uz de fals.

„El este trimis în judecată din 2002 pentru trafic cu carne vie şi are o condamnare din anii 90, la Satu Mare, de un an şi jumătate pentru fals", a mai declarat Ştefan Căpătan.

Argumentul şefilor IPJ Galaţi pentru susţinerea afirmaţiei că această crimă nu a fost o reglare de conturi în lumea interlopă, ci un asasinat „obişnuit", se bazează pe faptul că, atât victima, cât şi ucigaşii săi nu fuseseră cercetaţi pentru constituirea sau alăturarea la o grupare organizată de criminalitate.

„Nu au niciun astfel de dosar şi prin urmare nu putem spune că sunt interlopi sau că fac parte din astfel de grupări", a mai declarat Ştefan Căpătan.
La rândul său, scms. Dănuţ Lefter, comandantul IPJ Galaţi, afirmă că, pentru moment, nu se poate vorbi despre un asasinat mafiot. „Nu avem date pentru a face astfel de declaraţii", a comentat şeful IPJ Galaţi.

Criminalii

În ceea ce-i priveşte pe asasinii lui Nicolau, Aurelian Gigi Stănescu (21 de ani) şi Valeriu Stănescu (21 de ani), cei doi nu aveau antecedente penale.

„Făptaşii nu au cazier şi au doar 21 de ani, din acest motiv nu se poate spune că sunt interlopi sau fac parte dintr-un grup interlop", a mai punctat Ştefan Căpătan.

Cu toate acestea, comisarul-şef a declarat că asasinatul a fost produs după ce criminalii au fost informaţi că Maricel Chiaburu este cel care a incendiat un autoturism în anul 2006, autovehicul care aparţinea unui membru al familiei, Vilson Stănescu, membru marcant al clanului „Stăneştilor".

Vilson este recunoscut drept unul dintre membrii marcanţi ai clanului Stănescu, acesta fiind implicat de multe ori în conflicte armate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite