Caz incredibil/ Un escroc din Galaţi s-a „ascuns” zece ani de Poliţie pe ecranul televizorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Individul avea mandat de arestare încă de acum 10 ani, pentru mai multe înşelăciune. A fost condamnat definitiv, dar a fost prins de-abia acum deşi apărea zilnic la TV, ca jurnalist.

Caz ca-n filme în Piatra-Neamţ cu conexiuni la Galaţi. Un jurnalist, fost director şi realizator de emisiuni la televiziunea Neamţ, era urmărit internaţional de aproape nouă ani pentru infracţiuni economice.

Viorel Andrei, pe numele lui real Viorel Pleşcan, a fost condamnat la 8 ani închisoare în 2001, de către Tribunalul Galaţi, dar s-a sustras executării pedepsei „ascunzându-se" pe ecranul TV! Culmea, nimeni nu l-a recunoscut, deşi era dat în urmărire!

A lucrat la Radio Galaţi

Viorel Pleşcan s-a născut la Galaţi, în 1975 şi a cochetat cu presa şi în oraşul de la Dunăre, fiind o scurtă perioadă reporter de radio.
La 23 de ani, a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru infracţiuni economice de înşelăciune cu file CEC, însă pedeapsa i-a fost redusă la 8 ani. În 2001, a fost dat în urmărire internaţională, însă el deja dispăruse din oraş. Se mutase la Piatra Neamţ, unde s-a căsătorit, preluând numele de familie al soţiei sale.

Poliţiştii nu l-au recunoscut niciodată, spun jurnaliştii nemţeni, deoarece în baza de date avea o poză de buletin, de la 14 ani, în care apărea un copil slăbuţ, cu părul mare.
În tot acest timp, Viorel Pleşcan şi-a construit o identitate nouă. Avea acte false, un CNP nou şi două permise de conducere. Însă tocmai de la cele 2 permise i s-a tras!

Prins din întâmplare

La începutul acestei luni, Viorel Andrei a fost prins de poliţiştii din Buzău în timp ce conducea maşina cu 155 km/h. Oprit de oamenii legii, Viorel a prezentat un permis anulat.

Mai târziu, acesta s-a legitimat cu un alt document, care, fiind verificat în baza de date, a rezultat că era întocmit în fals. A fost reţinut şi după ce a fost identificat după adevăratul lui nume a fost dus la Penitenciarul Focşani.

Procurorii anchetează acum şi modul cum a reuşit Pleşcan să facă rost de noi acte. Este suspectat faptul că el a avut o serie de complici în Poliţie.

Viorel Andrei se ocupa şi de publicitatea în presă

Viorel Andrei se ocupa şi de firma Art Media Consulting SRL, al cărei unic acţionar este Mihaela Andrei (soţia lui Viorel Andrei). Conform Monitorului Oficial din 12 noiembrie 2009, sediul firmei a fost mutat din satul Izvoare (comuna Dumbrava Roşie) în satul Vaduri (comuna Alexandru cel Bun). De asemenea, Mihaela Andrei s-a retras din funcţia de adminstrator, iar funcţia a fost preluată de Vasile Stafie, domiciliat în Iaşi.

Foarte interesant este şi faptul că, în ultimii doi ani, firma Art Media Consulting SRL , a câştigat licitaţia organizată de Consiliul Judeţean pentru atribuirea de publicitate în mass media. Cu alte cuvinte, Consiliul Judeţean comanda firmei în cauză publicitate în presa nemţeană, conducerea Art Media împărţea comenzile şi, în schimbul acestui serviciu, îşi păstra un procent din valoarea facturilor.

Partea interesantă este că, dacă nu ar fi fost prins, Pleşcan ar fi urmat să scape de executarea pedepse. Peste cinci săptămâni condamnarea s-ar fi prescris!

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite