Caz incredibil: Ţigările de contrabandă confiscate de vameşii buzoieni au fost furate apoi de contrabandişti din depozit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vameşii au sesizat zilele trecute dispariţia  a peste 50.000 de pachete de ţigări confiscate. Aceştia le predaseră unui producător local de ţigări, autorizat să le depoziteze şi apoi să le distrugă.

“Cercetările se află în faza actelor premergătoare, efectuate de organele de poliţie sub supravegherea procurorului. Până la această oră au fost ridicate documentele de transport şi de confiscare a ţigărilor, au fost audiaţi gestionarul şi persoana care le-a transportat, urmează să continuăm cercetările pentru identificarea împrejurărilor în care a fost posibilă lipsa acestor ţigări”, precizează Gabriela Ilie, purtătorul de cuvânt al Parchetului Buzău.

Vameşii buzoieni au aflat zilele trecute că mărci de ţigarete, din cele pe care le-au dus în urmă cu trei luni la un alt antrepozit din judeţ, au reapărut pe piaţă. Cum semnalul de alarmă a fost tras, vameşii au verificat locul de depozitare iar surpriza a fost uriaşă.

Depozitarea ţigaretelor confiscate se face după reguli precise, în antrepozite ale producătorilor care urmează să şi distrugă marfa de contrabandă.

“Fiind vorba despre un antrepozitar fiscal de producţie el are obligaţia să aibă încuietori, să aibă pază, deci o serie de obligaţii care îl condiţionează la obţinerea autorizaţiei. Este foarte greu de înţeles pentru noi, în condiţiile în care ai camere video de supraveghere, ai pază la poartă, cum să dispară o aşa cantitate. Aici sunt mai multe variante. Fie au dispărut în cantităţi mici, fie nu s-a prezentat şi s-a semnat din neglijenţă o hârtie, fie a fost transportat o singură dată şi disimulat într-o altă încărcătură, într-un camion”, spune Marinela Enescu, directorul Vămii Buzău.

CITEŞTE AMĂNUNTE DESPRE ACEST CAZ INCREDIBIL AICI

Vameşi jefuiţi de contrabandişti

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite