Cataloagele furate de la Şcoala din Griviţa au fost găsite aruncate în WC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cataloagele au fost reconstituite cu notele din lucrări : Foto : Bogdan Nistor
Cataloagele au fost reconstituite cu notele din lucrări : Foto : Bogdan Nistor

În urmă cu mai bine de o lună, opt cataloage şi condica de prezenţă a personalului didactic, nedidactic şi didactic auxiliar de la Şcoala din comuna gălăţeană Griviţa dispăreau fără urmă din incinta unităţii. Directoarea Maria Ţîru era destituită atunci din funcţia de director acuzată de neglijenţă în serviciu.

În urmă cu câteva zile, cataloagele au fost găsite în WC-ul din spatele şcolii, aruncate se pare de un « elev problemă » al şcolii. Florin Ocheană, elev în clasa a şaptea, dar cu o repetenţie la activ, a declarat anchetatorilor de la Poliţie că era în stare de ebrietate şi s-a gândit să fure ceva din şcoală. A dat peste cataloage şi a plecat cu ele, dar când şi-a dat seama ce a făcut le-a aruncat în WC-ul din spatele curţii. Pentru că se află în interiorul învăţământului obligatoriu, copilul nu poate fi exmatriculat, el urmând să se aleagă doar cu nota scăzută la purtare. Florin Ocheană este crescut de un unchi, ambii lui părinţi fiind plecaţi la muncă în străinătate.

« Nu ne ajută cu nimic faptul că s-au găsit aceste cataloage, oricum notele şi absenţele fuseseră rescrise din lucrările şi testele existente, în cataloage noi. Problema acolo îmbracă alt aspect : nu exista un spaţiu suficient de bine securizat pentru păstrarea acestor documente. Ele erau puse într-un simplu dulap », spune inspectorul şcolar general, Doruleţ Resmeriţă care a ţinut să accentueze faptul că nu se pune problema repunerii în funcţie a vechiului director.

Există însă şi suspiciuni că la mijloc ar fi o înscenare, cu scopul de a fi schimbat directorul. Din şcoală nu a dispărut nimic altceva, cu excepţia cataloagelor şi a condicii de prezenţă.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite