Magnatul Cătălin Chelu "trădează" SIF-urile pentru Fondul „Proprietatea"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii cred că „manevra" miliardarului gălăţean este corectă şi poate aduce profit considerabil şi altor investitori. Cătălin Chelu este unul dintre cei mai bogaţi gălăţeni, fiind inclus în Topul Forbes 300 miliardari.

Miliardarul gălăţean Cătălin Chelu, cel mai activ român pe bursă, a anunţat că s-a săturat de scandalurile legate de Societăţile de Investiţii Financiare (SIF) din România şi că renunţă la pachetele de acţiuni de la acestea.

Vă reamintim că omul de afaceri a fost acuzat în repetate rânduri de către Comisia Naţională de Valori Mobiliare (CNVM) că încearcă să manipuleze piaţa de capital prin pachete de acţiuni deţinute la SIF-uri prin intermediul unor rude.

Mi-am pierdut câţiva ani din viaţă în aceste afaceri cu SIF-uri. Am vrut să mă lupt cu sistemul, dar am pierdut bătălia. Îmi voi reduce deţinerile sub limita de 1%", a declarat Catalin Chelu, recunoscând astfel că CNVM a avut dreptate când spunea că legea este încălcată. Potrivit legislaţiei româneşti, nicio persoană nu poate deţine, singură sau concertat (cu acţiuni plasate unor rude sau persoane subordonate), mai mult de 1% din acţiunile SIF.

Omul de afaceri nu iese însă din „peisajul" bursier, în ciuda faptului că are mari necazuri cu Justiţia şi Fiscul, fiind acuzat, printre altele, de evaziune fiscală, dare de mită şi trafic de influenţă (în celebrul dosar al mituirii chestorului Fătuloiu). El a anunţat că a început să investească în Fondului „Proprietatea" (FP), unde au primit acţiuni persoanele despăgubite de stat pentru proprietăţile confiscate abuziv de către comunişti.

„Fondul «Proprietatea» îmi oferă o perspectiva mai bună SIF-uri", a recunoscut Cătălin Chelu, fără a preciza câte acţiuni a cumpărat deocamdată la FP.

Economistul Marian Filimon, preşedintele Patronatului IMM-urilor din Galaţi, crede că „schimbarea de macaz" făcută de Chelu va fi imitată şi de alţi investitori. „De ani de zile, Cătălin Chelu dă tonul pe bursă în România. Sunt sigur că este o decizie aducătoare de profit!", a apreciat Filimon.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite