Cătălin Bădin, jandarmul care a lăsat biroul de presă pentru patrulă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Bădin
Cătălin Bădin

S-a născut într-o familie de militari şi atunci când a venit momentul să-şi aleagă o carieră nu a stat prea mult pe gânduri. Ştia exact ce vrea să devină.ProfilNăscut: 18.11.1979, Galaţi Studii: Academia de Poliţie Al. I. Cuza BucureştiFamilie: Căsătorit

Plutonierul Bădin se poate lăuda că a avut armata în sânge încă de la venirea lui pe lume. Moştenirea provine, atât de la tatăl său, cât şi de la cei doi bunici, toţi cu cariere de ofiţeri în Armată.

Poate cel mai important, dacă nu chiar singurul motiv pentru care am considerat haina militară ca fiind potrivită pentru mine, a fost acela că am dorit să respect tradiţia militară a familiei", a spus acesta.


A rămas cu sufletul la tancuri

Cătălin Bădin a rămas cu gândul la lunile petrecute în armată.

„În sufletul meu de militar-jandarm mai păstrez totuşi un loc şi pentru tancuri, armă care de altfel m-a introdus în atmosfera vieţii cazone. Am făcut armata ca tanchist, la Termen Redus, în cadrul Şcolii de Aplicaţie pentru Tancuri şi Auto « Mihai Viteazul » Piteşti", precizează Cătălin Bădin

Stagiul militar este o perioadă care i-a lăsat cele mai frumoase amintiri şi mai trainice prietenii.

„Este locul unde mi-am consolidat prieteniile sau mi-am făcut noi prieteni. Întreaga promoţie de gălăţeni din ciclul de pregătire pe care l-am urmat se regăsesc acum în structurile MAI. Eu sunt singurul care am ales să fiu militar- jandarm", a mărturist Cătălin Bădin.

Este un perfecţionist

Consideră că nimeni un trebuie să se mărginească la anumite limite autoimpuse şi a căutat să aibă cunoştinţe temeinice în cât mai multe domenii. În 2004, a absolvit Facultatea de Metalurgie şi apoi a urmat cursurile Facultăţii de Drept şi Administraţie Publică, pe care a absolvit-o anul trecut.

În paralel, a urmat cursurile Academiei de Poliţie Al. I. Cuza din Bucureşti. Are şi un master în "managementul activităţilor de ordine publică şi siguraţă naţională".

Alergat cu maceta pe stradă

Nu mulţi sunt cei care renunţă la munca călduţă de birou pentru alergătura de pe teren. Cu toate acestea, în acest an, Bădin a decis să lase munca de purtător de cuvânt în cadrul Jandarmeriei gălăţene pentru a se reîntoarce la munca de teren.

Spune că o misiune de patrulare din vara anului trecut a contat enorm pentru experienţa sa.

Se afla împreună cu un alt coleg întrun cartier renumit pentru gradul ridicat de infracţionalitate. Prezenţa jandarmilor nu speria pe nimeni, dimpotrivă, oamenii deveneau iritaţi şi violenţi la vederea uniformelor.

„Un tânăr a vrut să se remarce, atacându-ne cu o macetă. L-am imobilizat destul de repede", a povestit plutonierul.


„Mi-a prins bine acel atac, m-a făcut să am încredere deplină în colegul meu şi să fiu convins că mă pot baza pe el în orice situaţie dificilă. Şi m-a făcut să fiu mai sârguincios la cursurile de autoapărare", a mai spus Bădin.

Întrebări şi răspunsuri
Care este cea mai plăcută amintire a ta ?

Momentul când mi-am cunoscut soţia este în mod categoric cea mai plăcută amintire. Nu o să-l uit niciodată. A fost, cum se spune, dragoste la prima vedere.

Care este diferenţa dintre meseria de jandarm şi cea de poliţist ?

Nu sunt diferenţe aproape deloc. Ambele structuri au oameni bine pregătiţi în domenii comune, cu caracter, prietenoşi şi profeşionişti în tot ceea ce fac. Există totuşi o mică-mare diferenţă. Noi, jandarmii, suntem militari, iar colegii poliţişti sunt funcţionari publici cu statut special. Asta însă nu înseamnă că unii sunt mai prejos ca ceilalţi, şi că una dintre instituţii ar pune-o în umbră pe cealaltă.


Ce nu-i place.
Nu îmi plac oamenii fără caracter, mitocanii şi persoanele fade.

Ce îmi place:

Îmi primul rând îmi place soţia mea pentru care nutresc o dragoste profundă şi sinceră. Îmi plac oamenii sinceri, care spun lucrurilor pe nume, fără ocolişuri. Apreciez în mod deosebit persoanele deschise, care ştiu să-şi exprime sentimentele şi gândurile, persoane hotărâte, cărora nu le este frică de consecinte. Îmi place să citesc, să ascult muzică şi să călătoresc.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite