Galaţi: Cât te costă să-ţi dai copilul la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Cât te costă să-ţi dai copilul la şcoală
Galaţi: Cât te costă să-ţi dai copilul la şcoală

Dacă nu v-aţi procurat încă rechizitele pentru noul an şcolar, o mai puteţi face şi încă la un preţ bun, pentru că mai toate magazinele se bat în oferte de sezon

Cei mai mulţi distribuitori pun la dispoziţia copiilor sau părinţilor cele mai noi tendinţe din colecţia Pucca, articole marca Faber Castell sau anumite modele Hello Kitty. Pe rafturle raioanelor specializate se găsesc sute de ghiozdane, creioane, caiete, penare sau truse pentru geometrie. Acestora li se adaugă toată gama de rechizite îndrăgite de copii, precum Barbie, Hannah Montana, Power Rangers, Totally Spies sau Urban Vocab.

Clienţii pot alege inclusiv dintre ultimele noutăţi, cum ar fi ghiozdan ergo din material antibacterial (care poate ajunge la 199 de lei) sau caiete cu ultimele personaje din filme sau desene animate (la 5,49 lei). Cele mai solicitate produse din categoria “rechizite” sunt caietele şi ghiozdanele.

“Consumatorii verifică cu atenţie promoţiile şi au ales să se orienteze către produsele cu preţul cât mai mic, spre deosebire de anul trecut, când orientarea era în general către mediu spre scump. Ca şi noutăţi, pot fi menţionate caietele cu diverse coperţi sau personaje, pachete speciale care conţin ghiozdan cu caiete şi instrumente de scris, dar şi noutăţile cu personajele actuale din filme sau desene animate”, ne-a precizat reprezentantul unui market din Galaţi.

Preţuri pentru toate buzunarele

La Real, pentru un pix părinţii trebuie să plătească între 3,29 şi 8 lei. Un stilou cu rezervă poate costa 3 lei, dar există şi stilouri de o calitate mai bună, care costă 10 lei, putând ajunge chiar şi la 26 de lei. Un penar neutilat costă între 3 şi 4 lei, iar unul complet utilat poate ajunge şi la 13 lei. La Billa, un penar echipat costă 15 lei, tot atât cât un pachet complet de caiete speciale (muzică, biologie, vocabular şi bloc desen A4).

La Selgros puteţi găsi pachetul şcolar “micul pictor” la preţul de 8,6 lei cu TVA. Tot aici, un penar complet echipat costă aproape 12 lei, iar unul neechipat - 4,15 lei. Ca să nu mai spunem că, dacă vreţi un penar cu păpuşa Barbie inscriţionată pe el, trebuie să scoateţi din buzunare aproape 24 de lei.

Un rucsac numai bun de mers la şcoală costă între 70 de lei şi 180 de lei. O ascuţitoare de creion este 4, 75, dar poate ajunge şi la 20 de lei, dacă este fabricată sub un brand mai cunoscut. O radieră costă între 1,5 lei şi 8 lei, în vreme ce un caiet A4, cu spiră, poate ajunge şi la 10 lei. În aceste condiţii, rezultă că se poate trimite copilul la şcoală cu o cheltuială minimă de 100 de lei. Dacă intervin fiţele, atunci este necesar un buget “fără număr”!

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite