Galati: Un ucrainean a dat mită pentru a circula cu o Carte Verde expirată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cetăţean ucrainean s-a ales cu dosar penal după ce a încercat să mituiască un poliţist în Punctul de Trecere a frontierei Galaţi - Rutier.

Volodymyr B., în vârstă de 40 ani, a vrut să intre în ţară la volanul autoturismului personal, un Crysler. La controlul actelor, poliţiştii au constatat că asigurarea tip “Carte Verde” a maşinii era expirată din data de 5 august, motiv pentru care i-au pus în vedere ucraineanului că îl vor amenda şi că nu-i vor mai permite să-şi continue călătoria în spaţiul european.

Pe timpul derulării verificărilor, şoferul i-a oferit poliţistului de frontieră suma de 100 USD pentru a nu fi sancţionat contravenţional şi a i se permite continuarea deplasării.

Deşi poliţistul de frontieră a refuzat şi i-a adus la cunoştinţă că fapta sa constituie infracţiune, Volodymyr B. a insistat în oferirea banilor.

“Poliţistul de frontieră a sesizat ofiţerii D.G.A. - Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi care, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, au procedat la realizarea flagrantului. Celui în cauză i s-a întocmit dosar penale pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită” a precizat purtătorul de cuvânt al DGA Galaţi, subcomisarul Dan Crassas.

La finalizarea cercetărilor, cetăţeanul ucrainean a fost trimis în ţara sa natală.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite