Captură de mărfuri ilegale la frontiera cu Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră gălăţeni au confiscat ţigări şi peşte, dar şi un autoturism folosit pentru activităţi de contrabandă.

La frontiera cu Republica Moldova s-au înregistrat în ultimele zile mai multe capturi de mărfuri de contrabandă sau rezultate din activităţi ilegale.

În data de 25.03.2010, în jurul orei 3.00, în vama Giurgiuleşti s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară un cetăţean moldovean, P. Sergiu, în vîrstă de 20 ani, care conducea un autoturism marca „Ford" înmatriculat în Republica Moldova.

La controlul de frontiera, echipa mixta de control formata din lucratori vamali şi poliţişti de frontiera, au descoperit ascunse în banchetele autoturismului 11.200 ţigarete (560 pachete ţigări) mărcile "Winston" şi "Plugarul"cu timbru R.Moldova.

Întreaga cantitate de ţigări, precum şi autoturismul in valoare de peste 125.000 lei, au fost ridicate in vederea confiscarii de catre inspectorii vamali, iar tanarul a fost sanctionat contraventional cu amenda de 5 000 lei.

În Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-Rutier, în data de 24.05.2010, in jurul orei 13.00, s-a prezentat pentru efectuarea controlului de frontiera un Moldoveanul B. Victor, de 20 de ani, care conducea un autoturism înmatriculat în Bulgaria.

Echipa comuna de control formata din lucratori vamali si politisti de frontiera a descoperit ascunsă în bara din faţă a autoturismului 4.200 ţigarete (210 pachete tigari) diferite marci de provenienţă moldovenească.

Ţigarile, in valoare de aproximativ 880 lei, au fost ridicate in vederea confiscării de către inspectorii vamali iar persoana în cauză a fost sancţionată l cu amendă de 5.000 lei.

În data de 24.05.2010, în jurul orei 11.00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Folteşti aflati în misiune la Vlădesti, au oprit pentru control un autoturism inmatriculat in jud. Galati, condus de cetateanul roman S. George de 40 ani.

La controlul efectuat, poliţiştii de frontieră au descoperit cantitatea de 58 kilograme de peţte pentru care persoana în cauza nu deţinea documente de provenienţă, precum şi o plasă de tip monofilament cu o lungime de 300 metri.

Barbatul a declarat ca peştele îi aparţine şi că a fost obţinut în urma activitatii de pescuit ilegal în incinta Pescăriei Vlădesti.

Întreaga cantitate de 58 kilograme de peşte în valoare de 700 lei a fost predată unei societăţi comerciale de profil, iar plasa monofilament a fost ridicată în vederea confiscării şi depusa la camera de corpuri delicte a IJPF Galaţi.

Persoanei în cauza i s-a întocmit dosar penal.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite