Galaţi: Copiii geniali de la ţară: Ana-Maria Căpătan se joacă, în gând, „de-a teatrul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Copiii geniali de la ţară: Ana-Maria Căpătan se joacă, în gând, „de-a teatrul”
Galaţi: Copiii geniali de la ţară: Ana-Maria Căpătan se joacă, în gând, „de-a teatrul”

Părinţii au trimis-o la oraş pentru a ajunge avocat, dar ea se visează pe scenele marilor teatre.

Ana-Maria Căpătan ocupă banca a şaptea din clasa copiilor cu situaţie materială precară şi inteligenţă peste medie, de la Şcoala numărul 2. Are zece ani şi vine din comuna gălăţeană Costache Negri.

 “Doamna directoare mi-a spus că, dacă vin la oraş, am şanse să ajung mare! Am crezut-o  şi am venit”, spune ironic fetiţa care este convinsă profesorii de la oraş sunt mult mai competenţi. Chiar dacă nu au primit cu prea mult entuziasm vestea că fetiţa lor a fost selectată pentru a face parte din clasa de performanţă de la Şcoala 2, părinţii au susţinut-o.

“Am plâns mult când am plecat din comună, dar cred că mai mult au plâns părinţii mei”, povesteşte Ana-Maria. Ca oricărui copil de vârsta ei, îi place foarte mult să se joace.

“Mă joc cu prietenii mei de-a orice, dar cel mai mult ne place să ne prefacem că suntem actori. De multe ori nu ne iese, dar şi când reuşim, suntem fericiţi”, ne-a spus fetiţa.

Vrea să fie actriţă

Evident că nu a venit la Galaţi fără un vis bine conturat. Vrea să fie actriţă sau avocat.

“Tata vrea să le fac dreptate oamenilor,  la Tribunal, dar eu vreau să fiu actriţă. Vă spun un secret: o să urmez Liceul de Arte şi o să mă fac actriţă”, spune zâmbind complice Ana-Maria.Prin urmare nu-i de mirare că petrece minute întregi în faţa oglinzii.

Îi place să danseze, însă nu şi să cânte. Este pasionată de limba română, istorie şi franceză. Îi plac cartofii prăjiţi şi puiul cu mămăligă fierbinte.

Pentru a nu ne despărţi cu impresia că a jucat teatru chiar şi când vorbea despre lucrurile importante din viaţa ei,  micuţa interlocutoare a ţinut să puncteze: “Îmi place să fiu naturală,  atât în comportament cât şi la înfăţişare”.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite