Campionul astronomiei şi astrofizicii de la Galaţi a fost premiat de Asociaţia Profesorilor de Fizică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Răcoreanu a primit 1.000 de lei chiar de la inspectorul de fizică. Foto: Bogdan Nistor
Mihai Răcoreanu a primit 1.000 de lei chiar de la inspectorul de fizică. Foto: Bogdan Nistor

De sărbătoarea sfinţilor Mihail şi Gavril, Asociaţia Profesorilor de Fizică din judeţul Galaţi a organizat ieri la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" o festivitate de premiere a elevului Mihai Răcoreanu pentru rezultatele de excepţie obţinute la concursurile internaţionale de ştiinţe, de astronomie şi de astrofizică.

Printre acestea se numără medalia de bronz la Olimpiada de Astronomie din Polonia (2011) şi medalie de aur împreună cu echipa, medalia de aur la Olimpiada de Astrofizică din Kazahstan (2011), medalie de argint la Concursul Pluridisciplinar din Yakutzia (2011), dar şi medalia de argint la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene din Suedia (2009).

De asemenea asociaţia a acordat o diplomă de onoare domnului Mihai Vasiliu, profesorul care l-a îndrumat pe Mihai Răcoreanu spre culmile succesului.

Asociaţia Profesorilor de Fizică din judeţul Galaţi a fost înfiinţată în 2004 cu scopul de a organiza şi desfăşura activităţi care să conducă la atragerea elevilor către învăţarea fizicii. Pe lângă revista pe care o editează cu sprijinul profesorilor şi a elevilor din judeţ - Fizica de la A la infinit - asociaţia mai are şi posibilitatea să acorde premii şi distincţii.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite