Campionii burselor doctorale şi postdoctorale vin din Africa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea din Galaţi este cea mai căutată instituţie de învăţământ superior din ţară în ceea ce priveşte acordarea de burse ,,Eugen Ionescu"

Pentru anul universitar 2010-2011 universitatea de stat din Galaţi a primit peste 50 de cereri din partea candidaţilor din ţările francofone membre ale Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, dintre care au fost validate nu mai puţin de 27.

În aceste condiţii, universitatea gălăţeană este pe primul loc în topul celor mai solicitate universităţi româneşti.

"Cinci dintre cele 27 de cereri sunt pentru studii post-doctorale, iar celelalte sunt pentru studii doctorale. 26 din cei 27 de viitori studenţi provin din ţări africane precum Senegal, Togo, Camerun sau Coasta de Fildeş. Unul singur vine dintr-o ţară asiatică: Vietnam", spune purtătorul de cuvânt al Universităţii din Galaţi, Luiza Şerbănescu.

Domeniile în care bursierii ,,Eugen Ionescu" vor studia la Universitatea ,,Dunărea de Jos" din Galaţi sunt: inginerie electrică, litere, economie, ştiinţe alimentare, artele spectacolului (teatru), istorie. Toţi studenţii vor învăţa în limba franceză.

Universitatea oferă bursierilor cazare la tarife mai mult decât modice şi acces la întreaga infrastructură a instituţiei de învăţământ superior.

Bursele ,,Eugen Ionescu" se acordă anual de către Guvernul României, care doreşte în acest fel să sprijine activitatea de cercetare din ţările francofone. Durata stagiului este, în prezent, de trei până la cinci luni.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite