Campioni la şmecherii/ Consilierii locali au evitat 300 de concedieri votând în favoarea unei foi A4

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii legislativului local au decis să adopte o hotărâre de Consiliul Local (CL) în cadrul căreia nu era scris nici un cuvânt. Prin aprobarea foii A4, consilierii locali au evitat Ordonanţa de Guvern privind limitarea numărului de angajaţi din cadrul municipalităţii

Titlul hotărârii de CL care consta practic într-o hârtie albă pe care nu este scris nimic era „Proiect de hotărâre privind reorganizarea Serviciului Public Administrarea Domeniului Public (ADP) Galaţi". 17 consilieri locali, din cei 22 prezenţi, au fost de acord să voteze o coală albă pe care nu era scris nimic.


Prin aprobarea foii A4 s-a fentat Ordonanţa de Guvern prin care se impune limitarea numărului de angajaţi din instituţiile publice, mai exact primării şi consilii judeţene.

„Azi votăm dacă suntem de acord să-l transformăm sau nu în SA. Pentru acesta nu-ţi trebuia material. Forma, actul se vor face ulterior", a declarat Mihai Manoliu, consilier local.

După această „şmecherie" s-a transformat serviciul public ADP în societate comercială. În urma acestei hotărări cei peste 290 de salariaţi ai Administraţiei Domeniului Public nu pot fi disponibilizaţi în baza ordonanţei privind reducerea personalului bugetar, pentru că aceasta se referă doar la serviciile municipalităţii.


„Nu putem să dăm oameni afară fără să încercăm să găsim o soluţie prin care să-i protejăm", ne-a declarat Picu Roman, consilier local.


„Nu cred că este normal să votăm aşa ceva. Nu avem nici un fel de date, nici un raport de specialitate. Aşa ceva nu e posibil", a declarat Marius Stan, consilier local.

Hotărâre de CL, suspectă


Cadrul legislativ impune ca fiecare hotărâre de Consiliul Local să fie avizată mai întâi de Prefectură, înainte de a intra în vigoare.

Peste 800 de oameni trebuie să fie disponibilizaţi din primărie şi din serviciile din subordine.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite