Campioane la volei cu profa de matematică pe banca de antrenor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doina Mititelu, profesoară la Liceul cu Program sportiv, le-a predat celor opt componente ale echipei de volei "matematica jocului". Cu echipa astfel încropită, profa de matematică s-a întors de la Olimpiada Sportului Şcolar pe locul al cincilea în ţară.

Povestea a început în luna septembrie a anului trecut când două eleve de la Liceul cu Program Sportiv din Galaţi i-au cerut profesoarei de matematică Doina Mititelu să le "împrumute" din entuziasm, încredere şi bună dispoziţie pentru a putea participa la un campionat şcolar de volei.

"În acel moment le-am arătat sala de sport unde credeam eu că vor găsi pe cineva mai specializat în acest sens, însă ele cu mine doreau să facă echipă. Deoarece am considerat că alegerea nu a fost făcută în interesul avantajării la clasă am acceptat provocarea, considerând că acţiunea poate fi benefică atât pentru mine, cât şi pentru ele în relaţia profesor-elev", mărturiseşte profesoara de matematică Doina Mititelu.

Şi uite aşa s-a format o echipă din opt fete, dintre care doar două erau handbaliste profesioniste. Echipa era compusă din Livia Lupoaie, Andra Streşină, Mihaela Stângă, Iuliana Cazamir, Diana Morteci, Cristina Botezatu, Mihalela Ionescu, Mirela Dumbrava Mirela cărora li s-au alăturat mai apoi Adina Ciocârlan şi Carmen Duma.

Profesoara a mers cu fetele la toate antrenamentele şi le-a dat ici-colo şi indicaţii "matematice", chiar dacă nu ştia foarte multe despre acest sport.

Tot "profa de mate" s-a ocupat şi de înscrierea echipei la Olimpiada Sportului Şcolar şi de atunci au început performanţele. La faza locală au bătut toate echipele cu pretenţii de campioane din Galaţi, lucru care s-a repetat şi la faza zonală de la Tulcea. Mai mult, la faza zonala de la Tulcea, Doina Mititelu a asigurat din banii ei transportul echipei şi a apelat la cunoştinţe care nu au nimic în comun cu Liceul cu Program Sportiv din Galaţi pentru sponsorizarea cazării şi a mesei.

Pentru ultima etapă a Olimpiadei cheltuielile de transport au fost asigurate de Inspectoratul Şcolar Galaţi şi de Ministerul Educaţiei. Fetele conduse de profesoara de matematică Doina Mititelu s-au întors la Galaţi cu locul cinci, devansând echipe mult mai bine cotate.

"Ca profesor, am încercat să le stimulez cum am considerat mai bine astfel încât să ajungem la această performanţă", spune Doina Mititelu.

Cum locul cinci nu este locul întâi, performanţa nu a fost prea mediatizată. Surpriza a venit de Ziua Educatorului atunci când inspectorul de educaţie fizică Emilian Pătru a recompensat-o pe profesoara de matematică cu o diplomă de excelenţă.

"Este un fel de culme a performanţei ceea ce a făcut doamna Mititelu! Merită din plin acest premiu", spune Pătru.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite