Mirela Irina Sandu, campioana la tenis care a ajuns cântăreaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A început să joace tenis de câmp în clasa a doua, dar, după opt ani, a renunţat pentru a-şi îndeplini visul de a deveni vedetă. Mirela Sandu a devenit campioană naţională la tenis de câmp în 1990 cu echipa de juniori, victoria ei permiţându-i echipei din care făcea parte să-şi adjudece titlul.

Pasiunea pentru muzică nu a dispărut niciodată, iar Mirela a întreţinut-o permanent, cântându-le colegelor în cantonamente. A venit însă momentul când şi-a dat seama că trebuie să aleagă pe ce drum va merge mai departe. Decizia schimbării de macaz a adus multă supărare în familie.

„Tata nu a vorbit cu mine trei luni pentru că m-am lăsat de tenis. Luasem decizia de a renunţa la sport şi m-am înscris la Şcoala de Artă, moment care a marcat şi împăcarea cu el", ne dezvăluie solista.

Şi-a început cariera muzicală la fostul restaurant Cazino, din Gradina Publică! De asemenea, a cantat o perioadă la „Crama Haiducească", unde a fost remarcată de un producător muzical din Brăila. A scos astfel primul său album, care conţinea piese cu influenţe sârbeşti şi greceşti. A filmat trei videoclipuri, iar în 2005, a plecat în Germania să cânte la Stuttgart.


Un vis numit „Andante"


Nu îşi imaginează că ar putea cânta cu altcineva decât alături de colegii şi prietenii săi din trupa „Andante". În fiecare zi, se întâlnesc pentru a cânta şi nimeni nu îi poate despărţi, nici măcar familiile, care s-au obişnuit în atâţia ani să petreacă sărbătorile fără să-i aibă alături. „Suntem o familie şi mă gândesc că, la un moment da,t ne vom despărţi din diverse motive, iar asta mă face să sufăr deja", ne spune emoţionată solista.

Pierderea tatălui său a fost o grea lovitură pentru Mirela Sandu, dar artista a reuşit să depăşească momentul, însă amintirea părintelui dispărut prea devreme îi va rămâne veşnic în inimă. „Tatăl meu a fost mândru de mine şi m-a susţinut în activitatea artistică. Pentru tatăl meu, formaţia Andante a fost foarte importantă", ne declară printre lacrimi Mirela.


Talentul, moştenire de familie


Vocea solistei trupei„Andante" provine din familie. Ambii părinţi au cochetat cu lumea muzicală. Tatăl său cânta la acordeon în Braşov, iar mama ei a fost solistă de muzică uşoară, dar a interpretat şi romanţe. „Părinţii mei au cântat în tinereţe şi probabil că talentul meu este moştenit de la ei. Mi-au insuflat dragostea pentru muzică şi m-au susţinut în tot ceea ce am făcut, fapt pentru care le mulţumesc", ni se destăinuie Mirela. Solista retrăieşte şi acum momentul când a debutat în trupa „Andante", cântând la Cazino în Grădina Publică, în 1996, şi speră ca visul care poartă numele formaţiei să ţină cât se poate de mult.


Ce vă place


Ador muzica atât de mult încât toate activităţile mele se fac pe muzică. Sunt o fire altruistă şi trăiesc prin fericirea celor din jur. Dacă lor le este bine, automat şi mie îmi este la fel. Pe primul loc este familia. Îmi plac călătoriile, dar nu reuşesc să le fac din cauza profesiei. Îmi place să merg cu maşina pentru că mă deconectează.


Ce nu vă place


Mă deprimă ploaia. Nu îmi place să fiu minţită, indiferent de persoană. Nu îmi plac oamenii posaci, cei care vin la petreceri şi timp de şapte ore nu stau decât pe scaun. Mă enervează persoanele care nu ştiu să se distreze.


Întrebări şi răspunsuri


A fost visul tău să devii solistă într-o formaţie?


Cânt de la grădiniţă. Aveam cinci ani. Cântam cu tata, care mă acompania la acordeon. La Şcoala Populară de Artă, am început să mă imaginez în postura de solistă într-o formaţie. Mergeam la resturantul „Continental", unde vedeam cântând altă formaţie şi visam cu ochii deschişi la ziua când voi deveni solistă.
Care este cea mai frumoasă amintire cu formaţia„Andante"?
Cel mai frumos moment a fost când am cântat pentru prima dată cu colegii mei la Cazinou. Asta s-a întâmplat pe 20 noiembrie 1996. A fost tot ce mi-am dorit, visul meu, şi de acolo au pornit celelalte momente speciale. Acolo a început frumoasa aventură care se numeşte „Andante".

Profil
Născută: 21.04.1977
Studii: Facultatea de Stiinte Administrative - Managementul firmei
Facultatea de Artă Galaţi, studentă anul I
Stare civilă: necăsătorită

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite