Campanie în Galaţi/ "Fii atent, nu dependent!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii de la „Pedagogic” au fost extrem de atenţi la prezentări
Tinerii de la „Pedagogic” au fost extrem de atenţi la prezentări

Campania iniţiată de mai multe instituţii de profil din Galaţi a ajuns ieri la Colegiul Naţional "Costache Negri"

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Galaţi, împreună cu specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Galaţi şi cei ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie au mers ieri la Colegiul Naţional "Costache Negri" pentru a le prezenta tinerilor ultima broşură legată de prevenirea şi combaterea consumului de produse etnobotanice.

"Noi ştim că dascălii din şcoli le povestesc tinerilor despre riscurile la care se expun dacă frecventează magazinele de vise dar considerăm necesar ca informaţiile să ajungă la ei şi de la un specialist", spune Cristina Chelban, de la Centrul Antidrog.

Dacă la început iniţiativa li s-a părut uşor amuzantă, pe parcursul prezentărilor tinerii au ciulit urechile şi au fost tot mai atenţi la informaţiile prezentate de poliţişti.

Atenţia a fost maximă atunci când au aflat despre pedepsele pe care le prevede Codul Penal în cazul consumului, dar mai ales în cazul traficului de droguri.

fii atent, nu dependent

Chiar dacă nimeni nu a consumat astfel de substanţe halucinogene, foarte puţini au auzit de cineva care a consumat şi cu toţii au ajuns la o singură concluzie: cei care consumă etnobotanice o fac pentru că vor să fie mai "şmecheri".

"Este foarte important ca tinerii să fie informaţi cât mai exact şi cât mai din timp cu privire la efectele devastatoare ale consumului de droguri. De aceea am avut şi vom continua să avem acţiuni similare adresate copiilor, tinerilor, dar şi adulţilor", mai spune Cristina Chelban.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite