Galaţi: Campanie de ecologizare : Luptă ca oraşul tău să fie mai curat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Campanie de ecologizare : Luptă ca oraşul tău să fie mai curat
Galaţi: Campanie de ecologizare : Luptă ca oraşul tău să fie mai curat

Gălăţenii care doresc să trăiască într-un mediu mai curat, fără gunoaie pe străzi sau fără PET-uri în parcuri şi pe malul Dunării, sunt rugaţi să se alăture campaniei de ecologizare iniţiată de un grup de  jurnalişti.

Acţiunea va avea loc pe 17 octombrie şi reprezintă un simplu exerciţiu despre cum să faci curăţenie fără bani. Astfel, aproximativ o mie de voluntari vor aduna gunoaiele din oraş şi din împrejurimi, gunoi care a ajuns acolo cu “ajutorul” unora dintre cei peste 300.000 de locuitori ai oraşului.

“Dacă vrei să vezi în continuare PET-uri prin parcuri, coji de seminţe în scara blocului şi sticle goale peste tot, să ştii că tocmai ai pierdut cinci minute din viaţă citind acest text care nu te priveşte. Dacă însă te-ai săturat de toate acestea, te poţi înscrie pe listele de voluntari şi împreună vom schimba oraşul”
, se precizează în materialul de prezentare.

Cei interesaţi să se înscrie în programul de voluntariat o pot face la adresa de e-mail ecologizaregalaţi2009@gmail.com . Noutăţi despre campanie se pot obţine pe blogul ecologizaregalaţi2009.wordpress.com.

Parteneri media sunt Adevărul de Seară, Viaţa Liberă, Monitorul de Galaţi, Imparţial, Radio 1, Pro FM, TV Galaţi, PRO TV Galaţi, Express TV, www.gălăţeni.net (Forumul gălăţenilor de pretutindeni), www.dunăreabătrâna.com (şi galeria clubului Oţelul Galaţi), JAO media, HD Videoservice.

Un munte de gunoi

Statisticile realizate în ultimii ani arată că un gălăţean produce zilnic în jur de 2,5 kilograme de gunoi.  Anul trecut, salariaţii serviciului public de salubrizare Ecosal au colectat şi transportat  la groapa de gunoi peste 100.000 de tone de gunoi.

image
Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite