Revoltător/BAC cu comisie compusă din suplinitori de la ţară!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este părerea dascălilor de la Colegiul Naţional "Calistrat Hogaş" din Tecuci, acolo unde profesorii cu grad didactic I din comisia de evaluare de la Bacalaureat au fost înlocuiţi cu profesori suplinitori de la gimnaziu

Dascălii de la Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş" din Tecuci sunt nemulţumiţi de faptul că, în loc să vină la negocieri, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Galaţi au decis să înlocuiască membrii Comisiei de bacalaureat.

Mai mult, ei cred că această înlocuire s-a făcut în dezavantajul calităţii în învăţământ.

„Patru dintre profesorii care ar fi trebuit să facă parte din Comisia de evaluare de la proba Competenţe digitale, trei dintre ei cu grad didactic I şi unul cu definitivat, au fost înlocuiţi cu profesori suplinitori - atenţie ! - de la şcoli gimnaziale. Este evident că a fost viciată calitatea evaluării elevilor", afirmă Adriana Ciocănel, lider de sindicat în cadrul colegiului tecucean.

Pe lângă înlocuirea profesorilor evaluatori, ISJ Galaţi a schimbat şi patru profesori din comisia de supraveghere, doi dintre aceştia fiind pensionari.
Profesorii din Tecuci, care au boicotat încă din prima zi proba Competenţe digitale a Bacalaureatului sunt susţinuţi şi de liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Galaţi, Valeriu Diculescu.

„Este un abuz prin încălcarea metodologiei Bacalaureatului. Aceasta spune că profesorii evaluatori trebuie să fie cei de la clasă. Inspectoratul Şcolar trebuia să înţeleagă că este o formă de protest şi trebuia să amâne Bacalaureatul. Se dădea această probă altă dată", spune Diculescu.

Inspectoratul Şcolar se apără prin vocea inspectorului şcolar adjunct Luara Marin, care declară că, la Tecuci, s-a apelat ca într-un caz de forţă majoră.
„În plus, avem şi acordul Ministerului Educaţiei pentru a efectua aceste înlocuiri", mai spune inspectorul adjunct Laura Marin.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite