Voleibalistele de la CSU Metal, start în Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CSU Metal Galati se afla înaintea celui de al doilea start în Liga Campionilor, dupa ce anul trecut debutase în cea mai puternica competitie intercluburi cu o victorie de senzatie tocmai pe terenul adversarelor de mâine. Volebalistele de la Metal joaca marti cu Fakro Muszyna, la Buzau, în primul meci din grupa D.

În toamna anului trecut, echipa feminina de volei CSU Metal Galati devenea prima grupare româneasca din acest sport care participa în Liga Campionilor (în noul format al CCE). Si debutul era fulminant: victorie cu 3:0 cu Fakro Muszyna, în Polonia, tara foarte bine cotata pe plan european si mondial.
La aproximativ un an dupa acel succes, care avea sa fie si singurul al trupei lui Zoran Terzic în respectiva competitie, cele doua grupari se reîntâlnesc mâine, la Buzau, în grupa D. Iar situatia este oarecum alta. Pentru ca daca în 2008 Metal Galati îsi propunea sa treaca în faza urmatoare, si chiar sa organizeze Final Four-ul, de data aceasta obiectivul pare amenintat de efectele crizei economice.


S-a întors Terzic


Nu este nicio noutate ca CSU Metal are mari probleme financiare, cu restantele salariale catre jucatoare. Campioana în ultimii trei ani si câstigatoare a Cupei României în tot atâtea rânduri, formatia din Galati încearca totusi sa faca performanta adevarata în Liga Campionilor, valoarea voleibalistelor din lot fiind principalul argument. Pregatirile si meciurile din ultimele saptamâni au fost conduse de secunzii antrenorul Zoran Terzic. Acesta a avut probleme cu prelungirea vizei, dar de duminica a revenit la echipa.

„Adversarul este foarte puternic, are cinci jucatoare în echipa nationala a Poloniei. Echipa noastra are potential, este bine pregatita, nu mai sunt probleme cu omogenitate, deci avem destule argumente pentru a spera la victorie si calificarea din aceasta grupa infernala”, a declarat Zoran Terzic.


Alaturi de deja consacratele Sabina Miclea, Daiana Muresan, Nneka Onyejekwe si Alexandra Trica, în lotul de azi al campioanei se regasesc jucatoare cu nume în voleiul european. Coordonatoarea Milena Sadurek (25 de ani), de pilda, a ocupat în septembrie, cu nationala Poloniei, locul 3 la Campionatul European.
Capitan a fost desemnata Mira Golubovic (Serbia / 33 de ani), care a evoluat în Italia, Japonia, Spania, Rusia si Elvetia, disputând si un Final Four în Liga Campionilor cu Volero Zürich. Ea cunoaste voleiul românesc, nu cu multi ani în urma realizând eventul cu Rapid.
Celalalte jucatoare cu pasaport strain sunt croata Jelena Alajbeg, slovena Sonja Brovinsek, sârboaica Suzana Cebic, venezueleanca Veronica Gomez si letona Olga Tocko..

Formaţia gălăţeană va întâlni în grupa D a Ligii Campionilor, pe lânga Fakro, si reprezentantele Italiei (Asystel Novara) si Rusiei (Zarachie Odintsovo)

Meciul de marţi începe la ora 17.00 şi este televizat în direct de Sport.ro

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite