VOLEI: Start perfect pentru CSU Metal în Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jelena Alajbeg (în negru) atacă în forţă
Jelena Alajbeg (în negru) atacă în forţă

Campioana României, CSU Metal Galaţi, a obţinut o victorie entuziasmantă în prima etapă a grupei D din Liga Campionilor la volei feminin.  Formaţia gălăţeană s-a impus, la Buzău, cu scorul 3-1 (20-25, 25-19, 25-22, 25-16), în faţa formaţiei Fakro Muszyna (Polonia).

Echipa noastră a avut un început de meci crispat, cu un joc defensiv fără randament. Nu s-a reuşit niciun punct la blocaj, astfel că polonezele au profitat şi au câştigat primul set.


Şi prima parte a setului doi a fost dominată de poloneze, dar de la 9-11 lucrurile s-au schimbat. La recepţie s-au scos mingi ce păreau imposibile, atacul a început să puncteze şi s-a ajuns la 13-11. Muszyna a mai avut o mică tresărire, a egalat la 13 dar de acolo nu a mai avut replică. Croata Jelena Alajbeg a avut o serie de servicii de vis, care au desprins pe Metal la 17-13, avans care a fost mărit iar la 21-15 devenise clar că setul este adjudecat.


Problemele au reapărut în setul trei. La 10-11 a fost o cădere a celor de la Metal, iar Muszyna  a luat un avans ce părea irecuperabil (13-17). Din fericire, a urmat o revenire senzaţională a Metalului. Jucătoarele noastre s-au agăţat de orice minge, au trudit ca furnicile şi au recuperat punct cu punct, iar de la 18-21 s-au dezlănţuit. Nu au mai lăsat decât un singur punct adversarelor şi s-au impus cu 25-22.


În al patrulea set, echilibrul a fost total doar până la 11-11. De acolo, trupa antrenată de Zoran Terzic a zburdat până la final. S-a dus până la 19-12, a păstrat ritmul şi s-a impus cu 25-16 pentru o victorie savurată îndelung de pătimaşul public din sala buzoiană, cel puţin o treime din spectatori fiind veniţi din Galaţi.


Următorul meci al gălăţencelor va avea loc pe 10 decembrie, în deplasare, cu Assystel Novara (Italia), una dintre cele mai valoroase echipe din Europa.

Terzic: „Încă o victorie şi trecem de grupă”


Zoran Terzici
, antrenorul de la CSU Metal, a spus după meci că această victorie creşte considerabil şansele de calificare. "Suntem o echipă nouă şi jucăm pentru prima oară în Liga Campionilor în această formulă. De aceea este de înţeles că am fost timoraţi în primul set, dar apoi, şi cu ajutorul publicului, ne-am revenit. Cred că avem şanse mari să ne calificăm mai departe în acest sezon, cu încă o victorie am cam avea calificarea asigurată", a declarat la finalul partidei antrenorul gălăţencelor.


Nneka Onyejekwe, singura jucătoare româncă din sextetul de start al campioanei României, a explicat cum de se reuşesc asemenea rezultate în ciuda problemelor financiare de la club, care au dus la întârzieri la plata salariilor. „Noi suntem jucătoare profesioniste şi ne respectăm munca. Când intrăm pe teren, nu ne gândim la bani, ci doar la faptul că trebuie să dăm totul pentru victorie”, a declarat Nneka.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite