Bugetul Galaţiului aruncat în aer: Consiliul Local a dat lovitura de graţie spitalelor şi şcolilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciumacenco susţine că s-ar putea ca salariile sa nu fie achitate Foto: Bogdan Dimofte
Ciumacenco susţine că s-ar putea ca salariile sa nu fie achitate Foto: Bogdan Dimofte

O eroare a consilierilor locali riscă să lase angajaţii din Învăţământ, Sănătate şi Administraţie, fără salarii, la sfârşit de an. Din cauza intenţiei de acordare a unei subvenţii în valoare de 95.000 de lei pentru Teatrul Muzical, proiectul de rectificare a bugetului local a fost respins în urma votului consilierilor.

CITIŢI ŞI:   Artişti îngenunchiaţi şi spirite încinse la şedinţa CL: "Scăpaţi-ne de maleficul director Melinte!"

Conform proiectului, pentru capitolul autorităţi publice era nevoie de o suplimentare cu trei milioane, pentru învăţământ erau necesare încă 5,7 milioane lei, iar pentru spitale 51 de milioane. Până aici totul era în regulă dar consilierii s-au inflamat descoperind că şi Teatrul Muzical urma să primească o subvenţie de 95.000 de lei.

„Este încă o dovadă a faptului că de foarte multe ori mulţi dintre colegii noştri consilieri nu studiază cu profunzime actele de pe ordinea de zi. Suntem în situaţia delicată în care cinci bugete diferite din bugetul mare sunt practic blocate şi neoperaţionale. Am discutat şi cu prefectul judeţului Galaţi şi va trebui să găsim o soluţie până la sfârşitul lunii pentru a se intra în normalitate. În caz contrar, totul este paralizat până la sfârşitul anului”, a explicat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

Practic, cinci bugete diferite sunt blocate din cauza unui vot în pripă a consilierilor locali. Soluţia imediată:  o şedinţă de îndată!

"Vor avea de suferit sănătatea, şcolile, Primăria, tot ce înseamnă buget este blocat. Este posibil ca salariaţii Muzicalului să nu-şi ia banii dar vom găsi o soluţie corectă şi legală. Rectificarea bugetară va trebui să arate diferit faţă de proiectul care a fost prezentat în şedinţa de marţi pentru că, potrivit legii, o hotărâre de consiliu care nu a fost adoptată, nu poate fi repusă pe ordinea de zi în aceeaşi formă timp de trei luni2, a spus viceprimarul. 

Consilierul PDL Mihai Alin şi consilierul PSD Aurelian Constantin, preşedintele Comisiei de Buget Finanţe, au declarat că nu vor vota rectificarea bugetului decât cu un amendament - Teatrul Muzical să nu primească subvenţia de 95.000 de lei, care ar fi urmat să fie alocată pentru plata salariilor.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite