Galaţi: Avocaţii şi notarii gălăţeni, executaţi silit de CJAS din cauza datoriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Avocaţii şi notarii gălăţeni, executaţi silit de CJAS din cauza datoriilor
Galaţi: Avocaţii şi notarii gălăţeni, executaţi silit de CJAS din cauza datoriilor

Deoarece nu şi-au achitat contribuţia la fondul unic al asigurărilor de sănătate către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, 164 de avocaţi şi 15 notari publici sunt pe punctul de a fi executaţi silit.

“Ne confruntăm cu o situaţie fără precedent. Avem 15 notari care au datorii totale de 58.272 lei şi 164 de avocaţi cu datorii de 503.307 lei. Deja nouă avocaţi sunt cu proces pe rol, iar 10 sunt în acest moment în procedură de executare silită.

Noi vom continua demersurile legale pe care le-am făcut şi le vom face pentru a recupera aceşti bani”
, a precizat Olimpia Buzea, directorul Casei Judeţene de Pensii de Asigurări de Sănătate Galaţi. 

Suma cea mai mare pe care o are un avocat este de 59.498 lei, în acest caz începându-se  şi executarea silită, următorul pe listă  are datorii de 37.357 de lei. În această situaţie critică se află şi un cabinet notarial care  a acumulat datorii de 33.700 lei. Datoriile sunt vechi din 2007.

„Sunt şi avocaţi cu casa în executare silită. Avem şi un expert contabil care are de plată 10.265 de lei. Fac un apel la toţi notarii şi avocaţii care ştiu că au datorii să vină să-şi achite contribuţia. Este ultimul apel de conciliere.

În cazul în care nu se va întâmpla acest lucru în viitorul apropiat, vom face publică această listă. Termenul ultimatumului pe care îl dăm este sfârşitul anului în curs”
, susţine directorul CJAS.

La rândul său, decanul Baroului Galaţi, avocatul Mircea Breahnă, ne-a declarat: „Eu am primit înştiinţare de la Casa de Sănătate, dar eu nu îi pot obliga să plătească. Ţine de deontologia profesională a fiecăruia. Eu pot doar să-i atenţionez.

Cei care nu-şi achită contribuţiile, trebuie să fie penalizaţi cu majorări de către Casa de Asigurări de Sănătate”
, ne-a declarat decanul baroului gălăţean.

Restanţieri şi la plata taxei către Barou


Potrivit aceleaşi surse, şi achitatea taxelor către barou reprezintă o problemă în acest moment. Drept urmare, joi va avea

image

loc o şedinţă a Baroului, unde se va pune în discuţie atât problema restanţelor către Casa de Asigurări de Sănătate, cât şi neachitarea taxelor şi contribuţiilor datorate către barou.

„Cei care figurează cu datorii mai mari de trei luni către barou riscă să fie suspendaţi din funcţie până la achitarea taxelor. Vor trebui să suporte consecinţele Se vor percepe şi majorări de 0,15 % pentru fiecare zi de întârziere. De asemenea,  pe ordinea de zi vom include şi problema datoriilor care figurează către Casa de Asigurări de Sănătate”
, a subliniat Mircea Breahnă.

Peste 40%  din avocaţii baroului Galaţi au datorii la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite