Plan de cooperare româno-moldovenească în legătură cu calea ferată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La o întâlnire desfăşurată miercuri la Prefectura Galaţi, s-a stabilit ca până la data de 1 octombrie 2011 să se constituie două grupuri lucru formate din specialişti români  şi experţi din Republica Moldova. Deocamdată, sistemele de cale ferată din România şi Moldova nu sunt compatibile.

Cooperarea s-a pus la punct în urma întâlnirii dintre Paul Florea, prefectul judetului Galaţi şi Serghei Tomşa, directorul general interimar al Intreprinderii de Stat „Calea Ferata din Moldova". Discuţiile au avut ca punct central oportunităţile de colaborare în vederea derulării unor proiecte specifice în parteneriat.

Între căile ferate din România şi cele din Basarabia nu există în acest moment compatibilitate, dat fiind că se lucrează cu ecartamente (dintanţa dintre şine) diferite. Traficul de mărfuri pe calea ferată între cele două ţări este posibil doar printr-o operaţiune complicată de schimbare a boghiurilor vagoanelor (osiile cu roţi cu tot) într-un triaj aflat în apropierea frontierei (Gara Larga).

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite