CAMPANIE UMANITARĂ Elevii din municipiul Galaţi ajută cu alimente sinistraţii din nordul judeţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au fost impresionaţi de sărăcia în care trăiesc unii oameni
Elevii au fost impresionaţi de sărăcia în care trăiesc unii oameni

La iniţiativa Consiliului Elevilor, au fost strânşi bani şi îmbrăcăminte, care au ajuns ieri la mai multe familii greu încercate din Nicoreşti. Au fost îndrumaţi chiar de preotul din comună, care ştia foarte bine situaţia familiilor nevoiaşe.

În săptămâna care tocmai se încheie, toți liceenii din municipiul Galaţi au avut posibilitatea să-i ajute sinistrații din nordul județului donând haine, alimente neperisabile și bani, președinților Consiliilor Școlare ale Elevilor din liceele lor.

Vineri, toți membrii Consiliului Județean al Elevilor Galați s-au întrunit pentru a aduna doar banii donați de liceeni.

„Suma a fost una mulțumitoare, ajungând la aproape 1.300 de lei. După ce s-au strâns toți banii, câțiva membrii ai CJE au mers la cumpărături hotărând că suma strânsă este suficientă pentru 30 de pachete care să conțină ulei, făină, zahăr, orez, paste făinoase, ciocolate, napolitane, biscuiți, conserve, pateuri și suc", spune Cătălin Bîrsan, unul din membrii Consiliului Elevilor Galaţi.

După ce au terminat de făcut cumpărăturile, toți membrii Consiliului s-au adunat la Palatul Copiilor pentru a pregăti pachetele și pentru a hotărî zona în care le vor distribui. Elevii au convenit împreună cu Părintele Protopop de Nicorești, Barbu Ifrim, că zona cea mai potrivită ar fi satul Liești din comuna Priponești.

Sâmbătă, opt membri ai Consiliului Județean al Elevilor, au pornit spre satul Liești unde au fost întâmpinați de Părintele Paroh, Dragoș Iordache.

„Părintele cunoștea toate familiile nevoiașe și ne-a îndrumat spre casele celor necăjiți, fiind alături de elevi în permanență. Copii, tineri și bătrâni, s-au arătat foarte încântați de această activitate și i-a mirat faptul că tocmai elevii s-au gândit la ei. Am rămas realmente impresionaţi de condițiile grele în care trăiesc acele persoane, de nevoile și neajunsurile lor", mai spune Cătălin Bîrsan.

După ce au teminat de împărțit toate pachetele pregătite, membrii Consiliului Elevilor au fost invitați să viziteze biserica satului, părintele prezentând și o scurtă istorie a acesteia.

Elevii au fost impresionaţi de sărăcia în care trăiesc unii oameni

Prin această activitate toți cei care s-au implicat și-au dat seama mai bine de probleme actuale ale societății și de asemenea au realizat ca nu este nevoie neaparat de o sărbatoare pentru a ne aduce aminte de cei în nevoie.

Consiliul Județean al Elevilor Galați nu este la prima activitate de acest gen și nici la ultima, elevii fiind dornici să-și ajute aproapele ori de câte ori este nevoie și ori de câte ori le este cu putință.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite