Galaţi: Nicolae Rainea: “Jucam fotbal cu arbitrii la Sala Sporturilor” - CAMPANIE ADEVĂRUL DE SEARĂ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Nicolae Rainea: “Jucam fotbal cu arbitrii la Sala Sporturilor” - CAMPANIE ADEVĂRUL DE SEARĂ
Galaţi: Nicolae Rainea: “Jucam fotbal cu arbitrii la Sala Sporturilor” - CAMPANIE ADEVĂRUL DE SEARĂ

Fostul mare arbitru internaţional îşi aminteşte cu nostalgie de meciurile de fotbal arbitrate la Sala Sporturilor . La rândul ei, Fiţa Lovin, un nume rezonant în atletismul românesc şi internaţional deplânge soarta tristă a sălii.

După mai bine de zece ani de la ultima competiţie disputată în Sala Sporturilor,  personalităţile sportului gălăţean vorbesc, din păcate, la trecut, despre importanţa acesteia pentru sportul gălăţean şi mai cu seamă pentru handbal, baschet şi volei.
Fostul arbitru internaţional Nicolae Rainea mergea în special la meciurile de fotbal în sală şi chiar a arbitrat câteva dintre ele.

Cel mai mult însă îi plăcea să joace împreună cu ceilalţi arbitri gălăţeni: “Era o relaxare pentru mine. Aveam meciuri cu arbitrii în fiecare săptămână.  Sala Sporturilor era extrem de importantă şi pentru fotbal. Toate antrenamentele de la Oţelul şi Dunărea Galaţi se ţineau iarna acolo. Nu mai vorbesc de competiţiile de volei şi handbal, care stârneau un mare interes”, ne-a declarat Nicolae Rainea.

Fostul arbitru este convins că, prin implicarea autorităţilor locale, Sala Sporturilor poate  redeveni ceea ce a fost: “Reabilitarea Sălii Sporturilor este în intenţiile primarului şi ale Consiliului Local. City managerul Florin Popa a fost în aceste zile la Bucureşti pentru a obţine fonduri în acest scop. Rămâne de văzut dacă s-a întors şi cu bani sau doar cu promisiuni”.

Meciuri de Liga Campionilor, la Galaţi

Fosta atletă Fiţa Lovin, câştigătoare a unei medalii de bronz la Jocurile Olimpice din 1984 de la Los Angeles,  îşi aminteşte în special de meciurile de handbal fete şi de efervescenţa publicului: “Era ceva special. Sala Sporturilor era mare şi permitea multor spectatori să asiste la meciuri. Apoi mai erau şi galele de box. Fără nicio îndoială, este o mare pierdere pentru sportul gălăţean. Şi nu de azi, de ieri, ci de zece ani”.

De-a lungul existenţei sale, Sala Sporturilor a găzduit principalele competiţii de handbal interne, cum ar fi „Cupa Carpaţi”, dar şi cele internaţionale, precum meciurile din Liga Campionilor. “Era singura sală care îndeplinea condiţiile cerute de forurile europene pentru găzduirea unor competiţii de înalt nivel”, explică Fiţa Lovin. 

În momentul de faţă, meciurile din Liga Campionilor la volei sunt disputate de CSU Metal Galaţi, la Bucureşti, iar partidele de handbal din Cupa Cupelor se joacă la Sala Siderurgistul, unde nu încap decât o mână de oameni.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite