Galaţi:Marius Budescu este pasionat de istorie şi fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi:Marius Budescu este pasionat de istorie şi fotbal
Galaţi:Marius Budescu este pasionat de istorie şi fotbal

Acest elev, din clasa copiilor superdotaţi de la Şcoala 2, are un vis pentru îndeplinirea căruia nu ar fi nevoie de prea multă carte. Marius vrea să devină fotbalist!


Tata mi-a dezvăluit câteva din tainele fotbalului şi le-am prins imediat. Îmi place foarte mult să joc fotbal. Cel mai mare regret al tatălui meu este acela că nu a putut să fie fotbalist profesionist, aşa că sper să ajung eu să-i împlinesc visul”, declară  încrezător  puştiul.

Este cel mai mare dintre cei 16 copii, originari din localităţi rurale ale judeţului, selectaţi pentru a face învăţământ de performanţă. Are aproape 12 ani şi spune că este familiarizat cu oraşul deoarece a fost de multe ori la Galaţi.

Am ales să plec de acasă, de la Oancea, pentru că acolo profesorii veneau la oră, ne dădeau temele repede şi plecau”, spune copilul, bucuros că acum chiar “face carte”.

Istorie “pe pâine”, cu gândul la Hagi
Chiar dacă visul lui este să calce pe urmele lui Gică Hagi, Marius spune că este pasionat şi de istorie.

Îmi place foarte mult trecutul şi ideea că este important să-l cunoaştem pentru a nu repeta greşelile  înaintaşilor noştri”, spune copilul, între ale cărui materii preferate se mai numără geografia şi matematica.

Din enumerare lipseşte limba română, justificarea interlocutorului nostrum  fiind aceea că cititul ocupă foarte mult timp liber. Timp în care, evident,  preferă să joace fotbal. Când vorbeşte despre părinţi şi de casă, lui Marius i se umezesc ochii.

 Îi place să creadă, deşi nu este convins, că părinţilor săi le pare rău că l-au trimis la Galaţi. Oricum, s-a împăcat cu idea de a fi departe de ei şi aşteaptă fiecare week-end pentru a merge acasă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite