Bucuria răzbunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oţelul Galaţi a învins aseară cu 1-0 pe FC Vaslui, în ultimul meci jucat acasă din acest campionat şi obligă trupa lui Porumboiu să spună adio locului doi.

Gălăţenii s-au bucurat mult pentru victorie, chiar dacă pentru Oţelul punctele nu mai aveau nicio miză. Locurile 7-8, care aduc aceeaşi sumă din drepturile de televizare, nu mai pot fi ratate, pe 9 nu se mai putea coborâ, pe 6 nu se mai putea ajunge. Dar orgoliul rănit şi obida strânsă din 2008 încoace au însemnat mai mult decât orice miză pentru jucători, conducere, antrenori şi fani.

S-a jucat sub presiunea amintirilor din martie – mai 2008. Atunci, înaintea partidei cu FC Vaslui, scor 1-1, Oţelul obţinuse de la Comisia de Apel reducerea de la două etape de suspendare la una singură pentru Paraschiv şi Szekely. Astfel, cei doi au avut drept de joc şi evoluat cu Vaslui. După meci, Porumboiu a contestat dreptul de joc al celor doi şi a câştigat la “masa verde”, iar gălăţenii nu au mai mers în Europa.

“Aşteptăm cam de mult timp această victorie, ca să nu fim fericiţi. Cu atât mai mare ne este bucuria, cu cât îi doare mai tare pe vasluieni. Ne-am plătit poliţa pentru felul în care ne-au scos din cuepel europene acum doi”, şi-a exteriorizat Marius Stan, directorul general al Oţelului, bucuria mult aşteptatei revanşe.

Meciul nu a fost deloc spectaculos. În prima repriză, pretenţiile vasluienilor de Liga Campionilor s-au văzut doar în glezna fină a lui Sânmărtean, care a creat singur unica ocazie dinainte de pauză, şutul său fiind scos de Grahovac de lângă bară.
Repriza a doua a început perfect pentru Oţelul. O centrare înselătoarea din lovitură liberă a lui Viglianti, portarul a respins în Papp, din fundaş mingea intrând în poartă. Autogol, 1-0 şi stadionul a erupt. Oţelul a făcut legea pe teren, a mai ratat de câteva ori, savurând împreună cu fanii la final dulcele gust al răzbunării.

Costin: „Aşa public nu am mai avut de mult”

Sergiu Costin, căpitanul echipei gălăţene, a spus că aşa susţinere din partea publicului nu a mai simţit de mult timp. „Ne-a fost foarte uşor să câştigăm acest meci datorită publicului, care a fost astăzi cu adevărat al 12-lea jucător. Pur şi simpul, în repriza a doua, cu toţi spectatorii cântând, mi s-a făcut pielea de găină, pe teren. A fost superb. Dacă rămânem în această formulă, la anul putem ţinti mult mai sus”, a declarat Costin.

Sârghi a stat o noapte la spital

Cristian Sârghi, fundaşul central al echipei gălăţene, a fost lovit involuntary de Wesley cu capul în figură în minutul 40. A încercat să rămână pe teren dar nu a rezistat decât două minute, fiind înlocuit de Perendja. Sârghi a fost dus imediat la spital, unde a fost diagnosticat cu comoţie cerebral şi a rămas peste noapte internat, pentru investigaţii suplimentare.

Dorinel, adulat de fani

Antrenorul Dorinel Munteanu a fost ovaţionat la finalul partidei, aspect pe care îl consider una dintre cele mai importante realizări din acest prin sezon la Oţelul, ţinând cont că la începutul campionatului a fost contestat vehement de către suporterii echipei.

"Sunt bucuros că am terminat cu o victorie meciurile jucate în faţa propriilor suporteri. Mă bucur că am fost ovaţionat la sfârşit, pentru că îmi amintesc de începutul foarte greu de campionat pe care l-am avut. Este unul dintre cele mai mari câştiguri ale sezonului”, a spus Munteanu, al căruiu nume a fost scandat de fani chiar şi după conferinţa de presă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite