Galaţi: Copiii geniali de la ţară: De la Bucești, către avocatură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Copiii geniali de la ţară: De la  Bucești, către avocatură
Galaţi: Copiii geniali de la ţară: De la Bucești, către avocatură

Se numește Liliana Culache și este cel de-al cincilea component al clasei de copii super-dotați de la Școala 2 din Galați. Vine din comuna Ivești, sat Bucești și are 10 ani și nouă luni.

Liliana a aflat despre proiectul Ministerului Educației de la învățătoarea ei și a fost încurajată să vină la Galați chiar de directoarea școlii din Bucești.

Îmi place să învăţ. Am ales orașul pentru că mi s-a povestit că aici se învață mai mult decât la ţară”, spune copila, care atunci când a călcat pentru prima dată în oraș a rămas impresionată de clădirile înalte din Galați.

Liliana vrea și ea să devină avocat şi nu poate fi „acuzată” că încearcă să-şi imite colegii. Pur şi simplu, simte că i se potriveşte. “Îmi place dreptatea și corectitudinea, dar asta nu înseamnă că nu-mi plac și alte lucruri. Îmi place și geografia, de exemplu”, spune Liliana care ne-a demonstrat pe loc că știe unde este pe hartă Australia.


Adoră să facă sport. Este pasionată în special de handbal, sport pe care-l vede ca fiind o cale pe care ar putea să meargă în viaţă. „Mi-ar face plăcere să joc în echipa de handbal a școlii și, mai departe, să fac sport de performanță”, mai spune copila.

Nu e mofturoasă deloc la mâncare. Îi plac cartofii prăjiți și ciorba de pasăre. Nu-i vine bine deloc, în schimb, să stea în casă. „O pisică stă mai mult în coadă decât stă Liliana în casă”, ne povestește o mătușă de-a fetei venită în vizită la Galați.

Dorul de casă învinge!

Mama fetei venise ieri la Galați să-și vadă copilul la noua școală. „Este bine să vină de mică la oraș pentru că oricum, aici va ajunge când o să fie mare. Așa se obișnuiește din timp cu greutățile de la oraș”, spune mama fetiței.

S-au despărțit cu greu în acea zi, dar se vor revedea cu siguranță week-end-ul viitor. Chiar dacă drumul nu este deloc ieftin, 16 lei dus-întors cu maxi-taxi, fata este hotărâtă să le ceară părinților săptămânal bani pentru a merge acasă. „În acest fel dorul de părinți va fi ceva mai mic”, mai spune Liliana.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite